Title of a News Article

Siz kimsiniz ki yasaklıyorsunuz, şerefsizler!...

Siz kimsiniz ki yasaklıyorsunuz, şerefsizler!...
banner206
 IŞİD örgütünün, Musul'da Hz. Muhammed'in doğum günü dolayısıyla kutlanan Mevlid Kandili etkinliklerini yasakladığı bildirildi.

 

"HER ŞEYİ YASAKLADILAR"

 

Musul'daki bir din görevlisi, "IŞİD örgütü, tüm camilerdeki imamları, İslam Peygamberi'nin doğum gününde etkinlikler yapılmaması konusunda uyardı" dedi.

 

"HURAFELER ATEŞE GÖTÜRÜYOR"

 

IŞİD'in, yasaklamaya gerekçe olarak kutlamanın "hurafe" olduğunu ileri sürdüğü ve "hurafelerin insanı ateşe götürdüğü" yolundaki Hadis-i Şerif'i örnek gösterdiği belirtildi.

 

"MÜSLÜMANLAR DOĞUM GÜNÜ KUTLAMAMALI"

 

Selefi görüşe göre; ne Hz. Muhammed ne de dört halife doğum gününü hiç kutlamadı ve bu bir hurafe olarak günümüze geldi. Bu yüzden de hiçbir Müslüman'ın doğum gününü kutlamaması gerektiğini düşünüyorlar.

 

10 Haziran'da IŞİD tarafından işgal edilen kentte daha önce de birçok konuda yasaklamalar getirilmişti.

 

IŞİD'İN 'KADIN TİCARETİ' BELGELENDİ

 

Öte yandan, Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) işgal ettiği yerlerde yakaladığı Hristiyan ve Ezidi kadınları köle pazarlarında sattığı iddiaları ilk kez resmi olarak belgelendi. Irak'ta öldürülen IŞİD'in 'emir' statüsünü verdiği üst düzey bir yöneticisinin üzerinden çıkan ve örgütün mührünün bulunduğu belgede, IŞİD tarafından bir pazar kurulduğu, burada Hristiyan ve şeytana tapan kadınların satıldığının yazıldığı belirtildi.

 

Üzerinde Hicri takvime göre 14 Zilhicce 1435 (16 Ekim 2014) tarihi bulunan belgede pazarda her yaştan kadının olduğu, yaşı büyük kadınların ucuz, yaşı küçüklerin ise daha pahalı fiyata satıldığı belirtildi.

 

"ALIŞVERİŞİ KABUL ETMEYENLER ÖLDÜRÜLECEKTİR"

 

IŞİD'in sadece yönetici düzeyindeki emirlerine gönderdiği belirtilen 'Ganimet satış fiyatları' belgesinde, "Bize bir haber geldi. Kadınları ve ganimetleri satmak için bir çarşı var. Bu çarşıda fiyatlar şu anda çok düştü. Fiyatların düşmesi İslam ekonomisi düştüğü içindir. Bu alışverişi kabul etmeyenler öldürülecektir" ifadeleri yer aldı.

 

Belgede ganimet satışındaki düşüşün ardından IŞİD gelirlerinin ve mücahitlerin finansmanının karşılanması nedeniyle ganimetlerin satıldığı pazarlara kontrol konulmasının gerektiği kaydedildi.

 

1-9 YAŞINDAKİ KIZLAR 200 BİN DİNAR

 

Belgenin alt kısmındaki fiyat listesinde satılacak kadınların tümünün yanında 'Şeytana tapan veya Hristiyan kadınlar' ifadeleri yer aldı. Listeye göre 30-40 yaş arasındaki bir kadının 75 bin dinara (139 TL) satılacağı belirtildi. Listede 20-30 yaş arasındaki kadının 100 bin Dinar (186 TL), 10-20 yaş arasındaki kadının 150 bin Dinar (278 TL), 40-50 yaşında olan kadınların 50 bin dinara (92 TL) satılacağı kaydedildi. Listenin en altında ise 1-9 yaş aralığında bulunan kızların ise 200 bin dinara (370 TL) satılacağı talimatı verildi.

 

TÜRKLER VE SURİYELİLER İSTEDİĞİ KADAR KADIN ALABİLİR

 

Belgenin en alt kısmındaki açıklamada ise bir kişinin en fazla 3 kadın alabileceği belirtildi. Açıklama kısmında sadece Türkler ve Suriyelilerin istediği kadar kadın satın alabileceği ifadeleri yer aldı.

 

Irak'ta bulunan güvenlik güçleri, IŞİD'in Musul'da büyük bir ekonomik kriz yarattığını ve örgütün bu krizden kurtulmak için çareler aradığını belirtti. Uzmanlar, ele geçirilen belgenin örgütün köle pazarlarındaki satışı düzenlemek için yazmış olabileceğini kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 02 Ocak 2015, 19:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142