Title of a News Article

Sizce hangisi Vali oldu?

Sizce hangisi Vali oldu?
banner206

Cumhurbaşkanlığı tarafından dün gece açıklanan kararname sonucunda birçok vali, kaymakam ve bürokratın görev yerleri değişti.

67 bürokratın görev yerlerinin değişmesi sonucunda listede öyle bir isim vardı ki, bu kişinin ismi, ikinci ismi ve soyismi kafalarda soru işaretlerine neden oldu. Kararname sonucunda Tunceli Valisi taiyn edilen isim Mehmet Ali Özkan. 

Türkiye'de ki kaymakamlar içerisinde 2 kaymakamın da isimleri Mehmet Ali Özkan. Biri Şanlıurfalı, diğeri ise Ankaralı. Peki hangisi Tunceli'ye vali olarak atandı?

Akıllarda soru işareti oluşturan durum nihayet aydınlandı. Birçok kesim tarafından Urfalı bürokratın Vali olduğu bilinmeye başlandı. Fakat gerçek çok geçmeden ortaya çıktı. isim benzeri nedeniyle bir karışıklığın olduğu anlaşıldı. Yayımlanan kararname ile Tunceli iline Vali olarak atanan bürokrat Ankaralı olan Tatvan Kaymakamı Mehmet Ali Özkan oldu. 

İsim benzeri nedeniyle bir diğer isim Şanlıurfalı olan Mehmet Ali Özkan ise halen Konya Vali Yardımcılığı görevini sürdürdüğü yapılan araştırmalar neticesinde tespit edildi. 

Tunceli Valisi olarak Atanan Özkan Kimdir?

1973 Ankara Güdül doğumlu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye Bölümü mezunu olan Mehmet Ali Özkan, 1999 yılında kaymakamlık sınavını kazanarak, Gümüşhane kaymakam adayı olarak göreve başlamış, Afyon- İhsaniye ve Denizli- Beyağaç'ta Kaymakam Vekili olarak görev yapmıştır. İçişleri Bakanlığı yurtdışı eğitim stajı çerçevesinde bir yıl süreyle İngiltere’de kaldı Daha sonra sırasıyla Afyon-Başmakçı, Van-Gürpınar ve Konya-Hadim, Düzce- Gölyaka ve son olarak Artvin Hopa Kaymakamı olarak görev yaparken, 30.11.2016 tarih ve 2016/861 Sayılı müşterek kararname ile Tatvan İlçe Kaymakamlığına atandı.

Şanlıurfalı Konya Vali Yardımcısı Özkan kimdir?

1966 Şanlıurfa doğumludur.İlk ve orta öğrenimini Şanlıurfa'da Lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinde,yüksek Lisans eğitimini Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Genel Kamu Hukuku;Doktora eğitimini de aynı enstitünün Anayasa Hukuku alanında yapmıştır.
 
2010-2011 öğretim yılında Çukurova Üniversitesi Hukuk Fakültesinde Avrupa Birliği Hukuku dersleri veren Dr. Mehmet Ali ÖZKAN evli ve beş çocuk babası olup  İngilizce bilmektedir.

Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2020, 13:08
YORUM EKLE
YORUMLAR
Asya Güneş Özkan
Asya Güneş Özkan - 4 yıl Önce

Hahaha çok güldüm bence babam vali oldu

Ömer Özdemir
Ömer Özdemir - 4 yıl Önce

Şanlıurfa valisi sayin Abdullah Erin bey Urfa'ya gelen valiler içinde ala adı dillerde olan Kadri Erdoğan ve şu gorev süresi sayın reisimiz tarafında uzatılan sayın valimizdir bütün valilerimiz e teşekkürler

SIRADAKİ HABER

banner195