Title of a News Article

Skandal olay!

 Skandal olay!
banner206

Şanlıurfa'da, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğü'ne bağlı Karaköprü Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde kalan engelli 35 yaşındaki Zehra T., banyoda üzerine kaynar su dökülünce hastanelik oldu.

Engelli kadının tedavisine başlanırken, olaya sebebiyet veren bakıcı V.K. görevden uzaklaştırıldı.

Olay, geçen cuma günü Karaköprü Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde meydana geldi. Merkezde bakıcı olarak çalışan V.K., banyoda zihinsel engelli Zehra T.'yi yıkamak için hazırlık yaptı. V.K., Zehra T.'nin vücuduna, güneş enerjisiyle ısınan kaynar sudan döktü. Kaynar suyun dökülmesiyle engellinin attığı çığlığa koşan görevliler sağlık ekiplerinden yardım istedi. Üzerine kaynar su dökülmesiyle; göğüs, sağ omuz, kol ve bacaklarında birinci ve üçüncü derecede yanık oluşan Zehra T., yanık ünitesinde tedaviye alındı.

 

ŞORUŞTURMA AÇILDI

Olay üzerine başlatan inceleme kapsamında; olayda ihmal ve kusuru bulunduğu belirtilen bakıcı V.K. hakkında soruşturma başlatarak, görevden uzaklaştırıldı. Kaynar suyla haşlanan Zehra T.'nin yakınlarını ise olaya ilişkin savcılığa suç duyurusunda bulundukları bildirildi.

Güncelleme Tarihi: 07 Nisan 2015, 14:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195