Title of a News Article

Skandal talep! Cumhurbaşkanı'na mektup yazdı

-ÖZEL HABER-

Skandal talep! Cumhurbaşkanı'na mektup yazdı
banner206
Birecik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sadettin Bilgin, Birecik ve Halfeti ilçelerinin Gaziantep’e bağlanmasını istedi. Bu talep, Şanlıurfa kamuoyunda büyük tepki çekecek gibi görünüyor.

Birecik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sadettin Bilgin, skandal bir talepte bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a mektup yazan Bilgin, Birecik ve Halfeti ilçelerinin Gaziantep’e bağlanmasını talep etti.

İşte Bilgin’in Erdoğan’a yazdığı o mektup

Sayın Cumhurbaşkanım, Şanlıurfa ili Birecik ve Halfeti ilçeleri bulundukları kıonuö ve yakınlık itibartiyle Gaziantep iline daha yakın mesafededir. Şanlıurfa’ya ortalama 85 km iken uzaklık Gaziantep’e n55 km mesafededir. Zaten yıllardır Birecik ve Halfeti halkı, alışveriş gi,bi ihtiyaçlarını Gaziantep’ten yapmaktadır. Sadece resmi işlemler için Şanlıurfa’ya gidip gelmektedirler. Araştıma yapılırsa Birecik ve Halfeti’de yaşayan insanların birçoğüu Gaziantep’te ev ve iş yeri sahibidir. Yatırımlarını bile Şanlıurfa’ya yapmamaktadırlar. Önemli, konulardan olan sağlık sorunlarında bile, hemen Gaziantep ili hastaneleri tercih edilmektedir. Şanlıurfa’ya giden hastaların çoğu mesafeden dolayı maalasef yolda ölmektedir. Birecik ve Halfeti ilçeleri Haziantep’e bağlanırsa bu ilçeler, başta turizm, istihdam, sağlık ve diğer bütün imkanlardan fazlasıyla yararlanmış olacvaktır. Birecik ve Halfetili bir vatandaş resmi bir evrak için 85 km yol çekeceğine 55 km yakınına gitmek daha kolay olacaktır. Hem Gaziantep’in bunda faydası olacak hem de Birecik ve Halfeti ilçelerinin burada faydası çok büyük olacaktır. Sayın Cumhurbaşkanım, Şanlıuırfa iline bağlı olan Birecik ve Halfeti ilçelerinin Şanlıurfa ilinden alınarak Gaziantep’e bağlanması konusunda gereken çalışmanın yapılmasını saygılarımla arz ederim.

 

Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2018, 13:55
YORUM EKLE
YORUMLAR
İSOTÇU
İSOTÇU - 6 yıl Önce

bağlansın tabi urfa calışmıyor bari antep sahıp cıkar

Köylü
Köylü - 6 yıl Önce

Nesi skandal bu talebin, adamlar haklı urfaya gelmiyorlar bile bari gerçek büyükşehir olan gaziantepe bağlanırlar...

SIRADAKİ HABER

banner195