Title of a News Article

Sokakta şiir okuyan Başkan

Eyyübiye Belediyesi tarafından organize edilen Ramazan Sokağı’ndaki etkinlikler bu akşam da devam etti. Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’nin de sahne aldığı gecede, bu kez konuşma değil şiir okundu.

Sokakta şiir okuyan Başkan
banner206
 Grup Hafızlar tarafından okunan ilahilerle devam eden Ramazan Sokağı etkinlikleri yine yoğun ilgi gördü. Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, ilahilerin seslendirildiği gecede sahne alarak bu kez konuşma değil şiir okuyarak seyircilere hitap etti.

Bestami Yazgan’ın Gönül adlı şiirini okuyan Başkan Ekinci, seyirciler tarafından alkış topladı. Okunan Şiir’de; Çiçeklerle hoş geçin, balı incitme gönül. Bir küçük meyve için, dalı incitme gönül. Konuşmak bize mahsus, olsa da bir güzel süs, ‘Ya hayır de, yahut sus,’ Dili incitme gönül. Sevmekten geri kalma, yapan ol, yıkan olma, sevene diken olma, Gülü incitme gönül. Başın olsa da yüksek, gözün enginde gerek, kibirle yürüyerek Yolu incitme gönül. Mevlâ verince azma, geri alınca kızma, tüten ocağı bozma, külü incitme gönül. Dokunur gayretine, karışma hikmetine. Sahibi hürmetine kulu incitme gönül. Sözleri yer aldı.

Teravih namazı sonrası başlayan etkinlik gece yarısı son buldu. Başkan Ekinci Ramazan Sokağı’nda kurulan statlardan alışveriş yaparak esnafa katkıda bulundu.


Başkan Ekinci iftarını yetim evinde açtı

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Ramazan ayı dolayısıyla orucunu her akşam farklı ortamlarda açıyor. 10 günü geride bıraktığımız Mübarek Ramazan ayında, Başkan Ekinci iftarını bu akşam bir yetim ailesi evinde açtı. 3 çocuklu Anne Sıkıda Kış’ın evine giden Başkan Ekinci, yetim burada çocuklarla birlikte iftar yapıp kendilerine oyuncaklar hediye etti.

11 ayın Sultanı mübarek Ramazan ayı içerisinde sadece yardımların yapılmamasını söyleyen Başkan Ekinci, her gittiği ortamlarda sıkıntıların giderilmesi konusunda ve fakir muhtaç ailelere yardım yapılması hususunda örnek davranışlar sergilemeye devam ediyor.

Bir aylık Ramazan maratonunun üçte birlik bölümü geride bıraktığımız bu akşamda, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, iftarını yine farklı bir ortamda yaptı. Eşini kaybeden 3 çocuk annesi Sıdıka Kış ve kardeşleriyle birlikte toplam 11 kişinin yaşam mücadelesi verdiği Hayati Harrani Mahallesindeki bir evde iftar sofrasına oturan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, yetim aileye hem gıda yardımında bulundu, hem de yetim çocuklara hediye oyuncaklar verdi.

Okunan akşam ezanı ile birlikte, Başkan Ekinci ve beraberindekiler yetim ailesi ile birlikte tuttukları oruçları açtılar.

Yenilen iftar yemeğinin ardından Başkan Ekinci, Hayati Harrani Mahallesinde yapımı tamamlanan Fatma Melik Camiinde ve Kur-an’ı Kerim kursunda incelemelerde bulunarak eksiklerin giderilmesi konusunda yardımda bulunacaklarını söyledi. 

Güncelleme Tarihi: 08 Temmuz 2014, 21:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195