Title of a News Article

Soma için mevlit okutuldu

 Soma için mevlit okutuldu
banner206

Manisa’nın Soma ilçesinde maden ocağında hayatını kaybeden işçiler için Sanlıurfa Balıklıgöl fan tarafından Balıklıgöl Platosunda Mevlit-i şerif okutuldu.

Mevlit-i şerife, Şanlıurfa il müftüsü İhsan Açık, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’nin ve çok sayıda vatandaş katıldı

Şanlıurfa Balıklıgöl fan tarafından düzenlenen Mevlit programında, Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan kömür madeni faciasında yaşamını yitirenlerin anısına mevlit programı tertiplenip ilahiler seslendirildi.

Burada dua ve Yasin-i şerifin okunmasının ardından kısa bir konuşma yapan Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık, ölüm Allah’tan olduğunu belirterek kaza ve kadere inanılmasını gerektiğini söyledi.

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol da Soma’da meydana gelen maden ocağında hayatını kaybeden işçilere Allah’tan rahmet kederli ailelerine başsağlığı dileklerinde bulundu.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ise, “Ülkemizi yasa boğan bir musibet başımıza geldi, hepimiz son bir haftadır derin bir üzüntü içersindeyiz. Başta Somalı kardeşlerimizin daha sonra bütün ülkemizin başı sağ olsun. Bu musibetlerden çıkarılması gereken dersler var. Belki hükümet olarak, Sivil Toplum Örgütleri olarak, işadamları ve birer vatandaş olarak çıkarılması gereken dersler vardır. Bununla ilgili birçok iş güvenliğiyle ilgili düzenleme var. Bu düzenlemeler tabiî ki insanlarımız içindir. Ama yeterli mi, yeterli değildir. Daha da ileriye götürmek gerekiyor. Gönül isterdir ki böyle bir musibet yaşanmasın, gönül isterdir ki böyle bir olay olmasın. Nihayetinde takdiri ilahidir” diye konuştu.

Program sonunda katılımcılar ve vatandaşlar tarafından maden ocağında hayatını kaybeden 301 işçi için dua edildi.

Güncelleme Tarihi: 19 Mayıs 2014, 14:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195