Title of a News Article

Son dakika bilgisi. Kaç DEAŞ'LI öldürüldü

Son dakika bilgisi. Kaç DEAŞ'LI öldürüldü
banner206
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Fırak Kalkanı Harekâtı'nın 25'inci gününde 67 DEAŞ terör örgütü hedefine 260 adet Fırtına ve 59 adet ÇNRA mermisi atıldığını belirterek, DEAŞ unsurlarına 3 hava harekâtı düzenlendiğini ve 5 DEAŞ mensubunun etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Türk Silahlı Kuvvetleri Fırat Kalkanı Harekâtı’nın 25’inci gününde bugün saat 18.00’e kadar meydana gelen gelişmeler hakkında açıklama yaptı. Açıklamada şu bilgilere yer verildi:

“Azaz-Rai bölgeleri arasında, muhalif unsurlardan oluşan 5 Özel Görev Kuvvet Grubu, keşif, gözetleme ve ikmal faaliyetlerinin tamamlanması sonrasında, saat 13.00’ten itibaren kontrol edilen bölgeden güney yönünde ileri harekâta başlamış, DEAŞ terör örgütü ile yaşanan çatışmalar neticesinde; Rai batısında yer alan Tatimus ve Kunaytirah meskûn mahallerinde Muhalif gruplarca kontrol sağlanmıştır. Saat 18.00 itibarıyla harekât devam etmektedir.

Rai-Cerablus bölgeleri arasında, halen kontrol edilen bölgede keşif, gözetleme, hedef tespiti ve ele geçirilen bölgelerdeki savunma tedbirlerini geliştirme faaliyetlerine devam edilmiştir.

Çatışmalar esnasında Muhalif unsurlar tarafından gün içerisinde 4 yaralı verilmiş, destek sağlayan unsurlarımızda kayıp ve zayiat meydana gelmemiştir.

67 DEAŞ HEDEFİNE 260 ADET FIRTINA VE 59 ADET ÇNRA MERMİSİ ATILDI

Azaz-Rai arasındaki bölgede icra edilen harekâta Koalisyon kapsamında ABD Özel Kuvvetleri destek vermektedir.

Ateş Destek vasıtaları tarafından tespit edilen 67 DEAŞ TÖ hedefine 260 adet FIRTINA ve 59 adet ÇNRA mermisi atılmıştır (Toplam: 652 hedefe 2728 atım)

Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar tarafından, 11.53-12.26 saatleri arasında Tatimus ve Kunaytirah bölgelerine hava harekâtı düzenlenmiş; bölgede tespit edilen DAEŞ terör örgütü unsurlarınca kullanılan üç adet sabit hedef (bina) ateş altına alınarak imha edilmiştir.

5 DEAŞ TERÖR ÖRGÜTÜ MENSUBU ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Koalisyon Güçleri tarafından Baragidah, Tatimus ve Kara Kuz bölgelerinde tespit edilen DEAŞ unsurlarına toplam 3 hava harekâtı icra edilmiş, 5 DEAŞ mensubu etkisiz hale getirilmiş ve 5 bina imha edilmiştir.

Suriye sınır hattında bir adet Bayraktar ve bir adet gözcü İHA ile kesintisiz keşif ve gözetleme faaliyeti icra edilmeye devam edilmektedir.

AFAD ve Kızılay’a ait unsurlar ile Özgür Suriye Ordusu ve sivillere yönelik lojistik faaliyetler kesintisiz olarak sürdürülmüştür.

Terör örgütleri tarafından kullanılan ve hudut bölgemizde güvenlik riski doğuran Suriye kuzeyinde, icra edilen koalisyon harekâtına destek veren Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri almakta ve bu konuda azami hassasiyet göstermektedir.

Güncelleme Tarihi: 17 Eylül 2016, 21:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195