Title of a News Article

Sosyal medya kısıtlanabilir mi?

Sosyal medya kısıtlanabilir mi?
banner206
 İl Müdürünün talimatıyla mesai saati içinde youtube, facebook gibi sitelere girmek yasaklanmıştır. Girenler hakkında yasal işlem yapılacağı söylenmiştir. Böyle bir uygulama olabilir mi?
657 sayılı Devlet Memurları Kanununun:

10. Maddesi:

Devlet memurları amiri oldukları kuruluş ve hizmet birimlerinde kanun ve diğer mevzuatla belirlenen görevleri zamanında ve eksiksiz olarak yapmaktan ve yaptırmaktan, maiyetindeki memurlarını yetiştirmekten, hal ve hareketlerini takip ve kontrol etmekten görevli sorumludurlar.

11. Maddesi:

Devlet memurları kanun ve diğer mevzuatta belirtilen esaslara uymakla ve amirler tarafından verilen görevleri yerine getirmekle yükümlü ve görevlerinin iyi ve doğru yürütülmesinden amirlerine karşı sorumludurlar.

16. maddesi:

Devlet memurları görevleri ile ilgili resmi belge araç ve gereçleri, yetki verilen mahaller dışına çıkaramazlar, hususi işlerinde kullanamazlar.

657 sayılı Kanunun 125. Maddesinde belirtildiği gibi kasıtlı olarak; verilen emir ve görevleri tam ve zamanında yapmayan, görev mahallinde kurumlarca belirlenen usul ve esasları yerine getirmeyen memurlara aylıktan kesme cezası verilmekte.

Kanuna göre, verilen görevlerin zamanında ve eksiksiz şekilde yapılmasından amirler, görevleri iyi ve doğru yürütmekten memurlar sorumlu gözüküyor.

Sonuçta amirlerin, görevlerin yürütülmesini aksattığını tespit ettiklerinde mesai saatleri içerisinde memurların sosyal medya hesaplarına girişlerini, görevlerdeki aksamayı önleyecek ölçüde, engelleyebileceğini düşünüyoruz.

Güncelleme Tarihi: 28 Eylül 2018, 22:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195