Title of a News Article

Sosyal mesafeli maskeli bir araya geldiler...

Sosyal mesafeli maskeli bir araya geldiler...
banner206
Çin’in Wuhan kentinde başlayarak tüm dünyada görülen Covid-19 salgının Ülkemizde de görüldüğü ilk andan itibaren, Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulunun önerileri,  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda, salgının/bulaşmanın toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, mesafeyi koruma ve yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla birçok tedbir karar alınmıştı.

İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünün 13.03.2020 tarih ve 5198 sayılı genelgeleri ile düzenli aralıklarla yapılan muhtar toplantıları ile vatandaşla buluşma şeklindeki halk toplantıları iptal edilmişti.

Kontrollü sosyal hayata geçiş kapsamında yaşanan son gelişmelerden sonra İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünün 26.06.2020 tarih ve 10316 sayılı genelgeleri doğrultusunda, Haliliye ilçe Kaymakamı Metin Esen başkanlığında, İlçede bulunan kurumların temsilcilerinin katılımıyla, Dağyanı bölgesi mahalle muhtarlarıyla buluşma toplantılarından biri daha gerçekleştirildi.

İlçe Jandarma Komutanlığımıza bağlı Dağyanı Jandarma Karakolunda gerçekleştirilen toplantıya, Haliliye ilçe Kaymakamı Metin Esen ve kurum temsilcileri ile Haliliye’de görev yapan muhtarlar ile vatandaşlar katıldı. Muhtarların mahalleleriyle ilgili taleplerini dile getirdiği toplantıda, gündeme getirilen konular doğrudan ilgili kurum amirlerine yönlendirilerek çözüm yoluna gidildi.

Toplantıda; Covid-19 ile mücadele, Mer’a ve Hazine arazilerine yapılan müdahalelerin önlenmesine yönelik tedbirler, anız yakma olaylarının önlenmesi, eğitim alanındaki öncelikler ve yatırımlar, kırsal mahallelerdeki yol ve içme suyu ihtiyaçlarının belirlenmesi, toplulaştırma çalışmalarında yaşanan sorunlar, insan hakları uygulamaları, madde bağımlılığı ile mücadele ve İlçemizdeki elektrik sıkıntılarının giderilmesi konularında değerlendirmeler yapıldı.

Güncelleme Tarihi: 03 Temmuz 2020, 00:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142