Title of a News Article

Soylu, 7 kişinin ölümüyle ilgili flaş açıklamalarda bulundu

Soylu, 7 kişinin ölümüyle ilgili flaş açıklamalarda bulundu
banner206

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Konya'da öldürülen 7 kişiyle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Bakan Soylu, Sosyal medyada ortaya atılan Türk-Kürt kavgası iddialarıyla ilgili sert sözler sarf etti. Olayın Kürt-Türk meselesiyle ilgili herhangi bir alakası olmadığının altını çizen Bakan Soylu, iki aile arasında 2010'dan bu yana husumet bulunduğunu ifade etti.

'YAKLAŞIK 11 YILLIK BİR HUSUMET'

Bakan Soylu, ''Bunun Kürt-Türk meselesiyle ilgili herhangi bir alakası yoktur. Yaklaşık 11 yıllık bir husumet. Arkadaşlarımızın çok kısa bir süre içinde yakalayabileceğini düşünüyoruz. Bu ülkenin birliğinin ortadan kalkmasına yönelik her saldırı, bilinmelidir ki bizim birliğimizi ve beraberliğimizi çok daha artıracaktır.'' ifadelerini kullandı.

BAKAN SOYLU'DAN PROVOKASYON UYARISI

Bakan Soylu sözlerine ''Tüm ekiplerimiz bu konuda seferber olmuş durumdadır. İnanıyorum çok kısa süreç içinde yakalanacak, adalete teslim edilecek cezasını alacaktır. Etnik köken üzerinden yapılan değerlendirmelerin tamamı da istismara, provokasyona ve bu ülkenin birliğine yönelik bir anlayışın kendisidir.'' diye devam etti.

KALIN: OLAY ÇOK YÖNLÜ ARAŞTIRILIYOR

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, sosyal medya hesabından "Konya’da yaşanan hunharca saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Olay çok yönlü araştırılıyor. Failler yakalanacak ve adaletin önüne çıkartılacaktır. Bu elim hadise üzerinden yapılan provokasyonlara karşı birlik ve beraberlik içinde olacağız."mesajını paylaştı.

NE OLMUŞTU?

Konya'nın Meram ilçesinde aynı aileden 7 kişi silahla vurularak öldürüldü.

Merkez Meram ilçesi Hasanköy Mahallesi Enbiya Sokak'ta bir evden silah sesleri geldiği ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edildi.

Olay yerine gelen polis ekipleri, çevrede güvenlik önlemi aldı. Eve giren sağlık ekipleri 7 kişinin yaşamını yitirdiğini belirledi. Haber7.com

Güncelleme Tarihi: 31 Temmuz 2021, 00:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142