Title of a News Article

Soylu son rakamları açıkladı...

Soylu son rakamları açıkladı...
banner206

23 Ocak Cuma akşamı Elazığ Sivrice'de meydana gelen 6.8 şiddetindeki depremin üzerinden 4 gün geçti. Bölgede seferber olan tüm ekipler çalışmalarına aralıksız devam ederken, şuan itibariyle son gelişmeleri kamuoyuyla paylaşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, son rakamları verdi.

Deprem anında yıkılan binaların enkazından çıkarılan sağ, ve hayatını kaybedenlerin sayısı netleşti. Sağlık Bakanı ve Çevre Şehircilik Bakanı ile birlikte kameralar karşısına geçen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, son bilgileri paylaştı. 

Elazığ'da önceki gün meydana gelen 6,8 şiddetindeki depremin ardından bölgedeki arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. İçişleri, Çevre ve Şehircilik, Sağlık ve Adalet Bakanları deprem bölgesindeki son durumla ilgili bilgilendirme toplantısında açıklama yapıyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Elazığ'da 35, Malatya'da 4 olmak üzere 39 vatandaşımız hayatını kaybetti.

Şu ana kadar 948 artçı deprem meydana geldi. Bu artçı depremlerin 21'i 4 ve üzeri, 2 tanesi de 5,1 ve 5,4 olarak gerçekleşti. Depremin hemen akabinde iletişim, ulaşım, enerji, altyapı ve bu şehrin hayatını idame edilmesi için bütün imkanlara bakıldı ve hiçbirinde eksiklik görülmedi.

Şu ana kadar 45 barınma alanı belirledik. Bölgeye 24 bin 402 çadır sevk edildi.

Köylerimizi ihmal etmedik. Yardımlar götürülüyor.

Bugün itibariyle Elazığ ve Malatya'da kamu kurumları çalışmaya başladı.

BİN KONTEYNERLİ BARINMA MERKEZİ YAPILACAK

Barınma merkezlerimiz, okullarımız, spor salonlarımız, gençlik merkezlerimiz, taziye evlerimiz açık. Dün kıraathanelerle görüştük, lavabo ve tuvalet ihtiyacı için 50'ye yakın kıraathanenin 24 saat açık kalmasını temin ettik. Ağır hasarlı tespit ettiğimiz 2 bin yapı var. Biz kira yardımı yapacağımızı söyledik. Ama şehir içinde bu kadar kiralanacak evin bulunmaması ihtimaline karşılık barınma yerleri tesis edeceğiz. Buna ilaveten bir şey daha yapıyoruz: İl özel idaremize ait arazide bin konteynerden müteşekkil geçici konaklama merkezi yapacağız.

PARA YARDIMI YAPILACAK

Evi tamamen yıkılan vatandaşlara 30 bin lira, acil kira yardımı olarak da 11 bin lira yardım yapacağız. Ağır hasarlı olan ama eşyasını alabilecek durumda olanlara yaklaşık 11 bin lira kira yardımı gerçekleştireceğiz. Orta hasarlı evlere de 5 bin lira acil yardım ödeneği vereceğiz. Artı 27 bin lira uzun vadeli faizsiz güçlendirme kredisi vereceğiz.

Köyde yıkılan evlerin tamamına 11 bin lira kira yardımı vereceğiz. 5 bin lira da eşya yardımı vereceğiz. Bütün Türkiye'ye teşekkür ediyoruz. Çok ciddi bir yardım ve bağış yapıldı." 

Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2020, 11:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195