Title of a News Article

STK Çokluğunun Önemi Yok

 Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, kısa süre önce yeni yönetimi belirlenen Kent Konseyi üyelerini makamında kabul etti. Kabulde bir konuşma yapan Vali Erin, Şanlıurfa'da STK sayısının çok olmasının anlamı olduğunu ama çok önemi olmadığını söyledi.

Şanlıurfa Kent Konseyinin çalışmaları hakkında Vali Erin’e bilgiler veren Kent Konseyi Başkanı Erkan Sözen, 15 çalışma grubu oluşturduklarını ve grupların ilk toplantılarını gerçekleştirdiklerini belirterek, önemli buldukları konular üzerine çalışmalar yapmaya başladıklarını söyledi. Büyükşehir Belediyesi’nin görüş istediği konular hakkında komisyonların çalışmalarını yürüttüğünü kaydeden Sözen, yakın zamanda Beykapısı mahallesindeki yeni yerlerine taşınacaklarını ve faaliyetlerini burada yürüteceklerini belirterek, kabulünden dolayı Vali Erin’e teşekkür etti.

Sivil toplum kuruluşlarının kamu hizmetlerinin etkili ve verimli sunulmasına katkı sunan oluşumlar olduğunu ifade eden Vali Erin, STK sayısının çok olmasının anlamı olduğunun ama çok önemi olmadığını belirterek, “Bunların işlevsel olması, gerçekten katkı sunacak faaliyetler gerçekleştirmesi, aynı amaçtaki kurum kuruluşlarla koordinasyon içinde faaliyetlerini yürütmeleri önemlidir” dedi.

Vali Erin, Şanlıurfa’nın sivil toplum kuruluşları anlamında çok gelişkin bir yapılanmaya sahip olduğunu ancak ortaya çıkan ürüne bakıldığında beklenen faydanın sağlanamadığını ve birçok konuda yerinde sayıldığının görüldüğünü ifade etti. Sivil toplum kuruluşlarının etkin ve verimli bir çalışma ortaya koyması gerektiğinin altını çizen Vali Erin, “İnşallah kent konseyi o boşluğu dolduracak bir yapı olur. Öyle olacağına da inanıyorum. Sizin hazırlayacağınız raporlar, yapacağınız çalışmalar bizlerin yoluna da ışık tutacaktır. Bizlerin de verebileceği katkı varsa vermeye hazırız” diyerek, Kent Konseyi üyelerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 09 Ocak 2018, 17:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195