Title of a News Article

STK’lar isyanda!

 STK’lar isyanda!
banner206

TOKİ’nin, Maşuk’ta sivil toplum kuruluşlarına yaptığı ev fiyatlarının çok yüksek olması tepki topladı. TOKİ’nin belirlediği rakama isyan eden STK temsilcileri, fiyatların indirilebilmesi için Ankara’ya gidecek. Bakan Faruk Çelik ile görüşecek olan STK temsilcileri, belirlenen fiyatların aşağıya çekilmesini isteyecekler.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi, Maşuk Bölgesinde yaptırdığı konutların fiyatını belirledi. Sivil Toplum Kuruluşlarına yapılan yaklaşık 3 Bin konut için uçuk fiyatlar çıkarıldı. Fiyatları çok yüksek bulan sivil toplum kuruluşları, konuyu Ankara’ya taşıyacak. Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mehmet Altun ve Kamu Şirket Personelleri Derneği (KAŞİP) Başkanı Hakan Aydın, Başkent’e giderek Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile bir görüşme gerçekleştirecek. Altun ve Aydın, TOKİ’nin belirlediği fiyatların aşağı düşmesi noktasında Bakan Çelik’ten destek isteyecek.

 

Aydın; “Bu fiyata kimse ev alamaz”

Kamu Şirket Personelleri Derneği Başkanı Hakan Aydın, üyelerinin TOKİ’nin belirlediği fiyata ev almayacağını belirterek, “Bizler asgari ücretle çalışan insanlarız. Bir ev sahibi olalım dedik ama konut fiyatları çok yüksek belirlendi. Konutların taksitleri 900 TL’den başlıyor, bizlerin bu şartlarda bunları almamız imkansız. Bu fiyatların inmesini talep ediyoruz. Bunun için Bakanımız Sayın Faruk Çelik ile bir görüşme yapacağız” dedi.

 

Fiyatlar ne kadar?

Bu arada TOKİ, 129  Metrekareden oluşan  3+1  daire fiyatları 136 Bin TL, 73 metrekareden oluşan 2+1 daire fiyatı 85 Bin TL ve 160 metrekareden oluşan 4+1 daireler için ise 203 Bin TL fiyat biçti. Ödemelerin ise 3 alternatifli olarak sağlanabileceği öğrenildi.

 

Kime kaç kontenjan ayrıldı?

Şanlıurfa Bakkallar ve Bayiler Odası’na 503, Kamu Şirket Personelleri Derneği’ne 527, Memur-Sen Şanlıurfa Şubesine 344, Şanlıurfa İş Kurumuna 104, Sosyal Güvenlik Kurumuna 120 adet konut, Şanlıurfa Adliyesine 440, TEÇ-SEN’e 200, Türkiye Emekliler Derneği Şanlıurfa Şubesine 520, Şanlıurfa Valiliğine 87,  Şanlıurfa Gazeteciler Birliğine 15,

Şanlıurfa Gazeteciler Derneğine 15 ve GAP Gazeteciler Derneğine 60 adet konut kontenjanı ayrıldı.

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 22 Ekim 2014, 12:23
YORUM EKLE
YORUMLAR
misafirrrrr
misafirrrrr - 9 yıl Önce

bu fiyatı belirlerken toki başkanı acaba düşük gelirleri mi yoksa kendisi gibi yüksek gelirlileri mi düşündü onu merak ediyorum. asgari ücretli birinin aldığı maaşın fazlasını taksit olarak ödemesi hangi akla mantığa hizmettir anlamış değilim. bu saçmalığın bir an önce değişmesi için stk temsilcilerini gönülden destekliyorum..

adliyeci
adliyeci - 9 yıl Önce

urfada ev fiatlar el yakıyor, sanki tokide mütahitlerle birlikte fiat hazırlıyor 3+1 ev fiatı 150-180 bin arası olurmu, bunu alacağıma normal mütahitten alırım en azından sağlam yapıdır. inşallah bu hatadan dönerler yoksa fakir fukaranın ev ümidi yine başka bir bahara kalır. saygılar

Veysel Aga
Veysel Aga - 9 yıl Önce

1,5 senedir çok büyük umutlarla bekliyorduk. hevesimizi kursagımızda bıraktınız. 2+1 ew 86 binden başlayıp 100 bine kadar gidiyormuş. ayıp yaa. sanki villa alıyoruz yaa.. lutfen ilgili kişiler bu konu hakkında iyileştirilmeler yapsınlar. duacı oluruz.

Adalet Personeli
Adalet Personeli - 9 yıl Önce

bu ev fiyatlarıyla bir memurun urfada ev sahibi olması imkansıza yakın ayrıca urfa gibi nüfus potansiyelinin olduğu bir yerleşim merkezinde 73 metrekarelik evlerin satılmasıyla.

KİRACI
KİRACI - 9 yıl Önce

toki ilk günkü fiyat politikasi ile satiş yapmiyor, müteahit gibi davraniyor fihatlar türkiyedeki başka illerdeki toki lerle kiyaslandiğinda çok pahali ve taksitleri hemen başliyo, hak sahiplerininde çoğunun emekli, bakkal, vs. gibi insanlardan oluşuyo anlaşilan urfalilari ya cok zengin olarak görüyorlar, yada sahipsiz..

ADLİYE ÇALIŞANI-SAVCILIK
ADLİYE ÇALIŞANI-SAVCILIK - 9 yıl Önce

toki'nin şanlıurfa maşuk'ta belirlemiş olduğu fiyatlar oldukça yüksek, bu şartlar altında bu evler alınmaz. piyasa fiyatlarının bile üzerinde fiyatlar belirlenmiş. belirtilen evlerin taksitleri çok yüksek. evlerin fiyatlarında indirim yapılmasını istiyoruz. çevre illere baktığımızda belirtilen evlerin emsallerinin daha düşük olduğu görülecektir. acilen indirim bekliyoruz...

Mustafa AKILLI
Mustafa AKILLI - 9 yıl Önce

tokinin amacı artık dar gelirliye ev yapmak değil, %100 kâr almak, hangi memur 1500 tl aylık versin, 10 yıllık memurum 2170 tl para alıyorum, toki başbakanla görüşsün, maaşımıza 1000 tl zam yapsın, söz 1500 tl ödemeye razıyım...

Doruk
Doruk - 9 yıl Önce

adı üstünde toki , ama belirlenen fiyatlar nedense manidar , keşke bu fiyat artışlarını memurlara, emeklilere zamda da kullansalar...ev sahibi olmak artık bu şartlarda bile zor...başka illere oranla da yüksek şanlıurfa ev fiyatlarına oranla da aşırı yüksek. ama birşeyler yapması gerekenler şanlıurfa belediye başkanımız, valimiz ve milletvekilllerimiz olmalı..


SIRADAKİ HABER

banner195