Title of a News Article

Sular altında kaldılar

Sular altında kaldılar
banner206
Karaman'da etkili olan sağanak yağış nedeniyle çadırlarda kalan Urfalı tarım işçileri belediye ekipleri tarafından tahliye edildi.
Karaman'da etkili olan sağanak yağış nedeniyle çadırlarda kalan tarım işçileri belediye ekipleri tarafından tahliye edildi. İşçiler geceyi geçirmek üzere belediyeye ait araçlarla kapalı spor salonuna yerleştirildi.

İl genelinde akşam saatlerinde etkili olan sağnak yağış yerini bazı bölgelerde sele bıraktı. Etkili olan sağanak nedeniyle Şanlıurfa'dan merkeze bağlı Sudurağı Beldesi'ne gelen 700 tarım işçisinin kaldığını çadırlar su altında kaldı. İşçiler belde belediyesine ait araçlarla geceyi geçirmek üzere kapalı spor salonuna yerleştirildi.

YATAKLARINI YANLARINDA GETİRDİLER
Pancar çapası yaparak geçimlerini sağlayan bazı erkek işçiler yatak ve yorganlarını yanlarına almayı ihmal etmedi. Sel suları çadırların bulunduğu arazilerin önüne kadar gelmesi nedeniyle işçiler Jandarma ve AFAD ekipleri tarafından güvenli biçimde tahliye edildi.

BAŞBAKAN'DAN YARDIM İSTEDİLER

Sağanak nedeniyle zor durumda kalan işçiler Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a seslenerek yardım istedi. Tarım işçileri, "Yemek yapacaktık. Çadırlarımıza kadar su geldi. Çadırlarımıza girdik. Pperişan olduk burada. Yardım istiyoruz. Her yer yağmur oldu. Sel çadırlara kadar geldi. Çadırlarımızı sel bastı. Çoluk çocuk aç kaldık. Spor salonuna getirdiler bizi. Biz şimdi ne yapacağız? Başbakanımız Suriye'ye yardım ediyor, biz de yardım bekliyoruz" dedi.

Etkili olan sağnak yağış, Karaman-Ereğli karayolunu da 2 saat ulaşıma kapattı. Ereğli karayolunun 20'nci kilometresinde duble yol çalışmalarının yapıldığı yol üzerinde biriken yağmur suları yaklaşık 300 metrelik kısımda yolu trafiğe kapadı. Trafik kontrollü bir olarak sağlanıyor.

Güncelleme Tarihi: 11 Haziran 2014, 08:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195