Title of a News Article

Suriye konusunda tarihi uzlaşma

.

Suriye konusunda tarihi uzlaşma
banner206
Avusturya’nın başkenti Viyana’da bulunan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Suriye’de 18 ay içinde demokratik bir seçim yapılması kararına vardıklarını açıkladı. Kerry, Esad’ın geleceği hakkında son iki haftadır gerçekleştirilen görüşmelerin ilerleme sürecinde olduğunu ve henüz tarafların bu konuda bir karar almadıklarını belirtti.
Viyana’da ABD ve Rusya’nın ortak girişimiyle gerçekleştirilen uluslararası BM, AB gibi kuruluşların ve 17 ülkenin katıldığı müzakerelerin ardından, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve BM Suriye temsilcisi Staffan de Mistura ortak basın toplantısı düzenledi. Kerry, Pariste meydana gelen terör olaylarından dolayı duydukları üzüntüyü ifade ederek Amerika’nın Fransa’nın yanında olacağını ve terörle mücadele için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

“18 ay içinde adil bir seçim yapılması konusunda anlaştık” diyen, ABD’li bakan Suriye’nin liderliğinde 6 ay içerisinde geçiş sürecini desteklediklerini, yeni bir anayasa hazırlığı içinde olduklarını ifade etti. Müzakerelere başlama konusunda anlaştıklarını dile getiren Kerry, IŞİD ve El-Nusra’nın terör örgütü olduğunun altını çizerek “BM denetiminde bir ateşkes izlenmesi gerekiyor” dedi.

Güncelleme Tarihi: 14 Kasım 2015, 22:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195