Title of a News Article

Suriye'ye 10 tır yardım gönderildi

.

Şanlıurfa Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi koordinasyonunda, İl Müftülüğü ve Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları İnsani Yardım (STK) Platformu tarafından organize edilen Suriye’ye insani yardım kampanyası kapsamında temin edilen 10 iyilik tırı daha düzenlenen törenle yola çıktı.

Suriye’ye un yardımı kampanyası kapsamında daha önce 12 tır gönderdiklerini, bugün de 10 tır dolusu unu Suriye’ye doğru yola çıkaracaklarını belirten STK Platformu Başkanı Osman Gerem, bugüne kadar Suriye’ye 426, il sınırlarındaki mağdur ve muhtaçlara da 1269 tır dolusu yardım malzemesi ulaştırdıklarını hatırlattı. Platformun faaliyetleri hakkında da kısacak bilgiler veren Gerem, organizasyona emeği geçen Şanlıurfa Valiliği’ne, Büyükşehir Belediyesine ve tüm hayırseverlere teşekkür etti.

 

VALİ ERİN: BİR İMTİHAN İÇİNDEYİZ

Bölge ve ümmet olarak büyük bir sınavla karşı karşıya kaldığımızı ifade eden Vali Erin, “Bu sınavı Ya Rabbimizin istediği gibi muvaffakiyetle, başarılı şekilde geçecek, ya da sınıfta kalacağız. Başka alternatifi yok. Bunu yapmazsak, üzerimize yüklenmiş olan o büyük emanetin hakkını yerine getirmemiş, Müslüman kardeşlerimize ve yeryüzündeki tüm mazlumlara emanetlerini teslim etmemiş olacak, onun sonuçlarıyla baş başa kalacağız” dedi.

Şanlıurfalılara ve yardım kampanyasına emeği geçenlere teşekkür eden Vali Erin, “Suriye’de ve diğer bütün Müslüman ülkelerde kardeşlerimizin maruz kaldığı vahşi uygulamalar ve zulümlerin, kanın, savaşın ve yıkımın bir an önce sona ermesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyor, buradaki Suriyeli kardeşlerimizi de tekrar güven içerisinde memleketlerine uğurlayacağımız günlerin de yakın olduğu ifade ediyorum” dedi.

 

ÇİFTÇİ: ASIL KAHRAMANLAR ŞANLIURFALILARDIR

Şanlıurfa insani yardım platformunu oluşturan Şanlıurfalılara teşekkür eden Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi de, Şanlıurfalıların ensar olarak her zaman Suriyeli kardeşlerinin yanında olduğunu belirterek, “Komşusu açken, ben tok yatamam dedi Şanlıurfalılar. Şanlıurfa Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi koordinasyonunda bu yardımlar organize ediliyor ancak asıl kahramanlar Şanlıurfalılardır” diyerek, emeği geçen herkesi tebrik etti.

Konuşmalardan sonra İl Müftüsü İhsan Açık’ın yaptığı duanın ardından yardım tırları yola çıktı.

Daha sonra STK İnsani Yardım Platformu Lojistik Merkezi’nde incelemelerde bulunan Vali Erin ve beraberindekiler, lojistik merkezi çalışanlarından bilgi aldı.

Güncelleme Tarihi: 12 Temmuz 2017, 17:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195