Title of a News Article

Suriye’de binin üzerinde koli dağıtıldı

Suriye’de binin üzerinde koli dağıtıldı
banner206

Barış Pınarı Harekâtı ile terör örgütlerinin işgalinden temizlenerek, huzur ve güven ortamının hâkim olduğu Telabyad ve Resulayn’da hayatın normalleşmesine yönelik çalışmaların yanında, insani yardım faaliyetleri de devam ediyor.

Şanlıurfa Valiliği Suriye Destek ve Koordinasyon Merkezi (SUDKOM) koordinasyonunda bölgede insani yardımları organize eden İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), hem devlet tarafından hem de sivil toplum kuruluşları tarafından temin edilen insani yardımları, ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor.

Başta Türk Kızılayı ve İHH İnsani Yardım Derneği olmak üzere onlarca sivil toplum kuruluşunun temin ettiği insani yardımların depolanması, ihtiyaç olan yerlere sevk edilmesi ve dağıtılmasını gerçekleştiren AFAD, bölgede hizmet veren fırınların un ihtiyacını da Mahalli Meclislerle irtibat halinde temin ediyor.

Barış Pınarı bölgesinde yaşayan ve harekat sonrası bölgeye yerleşen halkı kimseye muhtaç etmeyen Türkiye’nin sağladığı insani yardımları tek tek evlere götüren AFAD, kırsal bölgelerdeki yardım organizasyonlarında da, koronavirüs salgın tedbirleri alarak, sosyal mesafe kurallarını uygulamayı ihmal etmiyor.

Bölgedeki her iki ilçede de lojistik merkezleri oluşturan AFAD, son bir ay içerisinde Telabyad’da 230’u İHH İnsani Yardım Derneğince temin edilen toplam 650, Resulayn’da 760’ı SUDKOM-AFAD, 75’i İHH, 400’ü de Kızılay tarafından temin edilen 1235 gıda kolisi dağıtımı gerçekleştirdi.

Telabyad ve Resulayn halkının ekmek ihtiyacını karşılamak üzere, SUDKOM tarafından AFAD-TMO-KIZILAY işbirliğinde temin edilen 350 ton ile İHH tarafından temin edilen 14 ton un da bir aylık süre içerisinde partiler halinde teslim edildi.

Koronavirüs tedbirleri nedeniyle Suriye tarafına giriş çıkışların kapatıldığı bölgeye, Türkiye’den güvenlik güçleri, kamu görevlileri ve ticari faaliyette bulunan araçlar giriş çıkış yapabiliyor. Kontrol noktasında termal kameralarla ateş ölçümleri ve sağlık kontrolleri yapılanlar, bölgeye giriş çıkışlarında maske kullanımı ve sosyal mesafe şartlarına uyum konusunda uyarılıyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195