Title of a News Article

Suriye'deki Kürt katliamlarına tepki

Suriye'deki Kürt katliamlarına tepki
banner206
BDP, Suriye'de Kürtlerin yaşadığı Rasulayn bölgesinde El Kaide bağlantılı IŞİD militanlarınca gerçekleştirildiği ileri sürülen Kürt katliamlarına tepki gösterdi.

Viranşehir ilçesinde BDP ilçe örgütünün organizesiyle parti binasında toplanan yüzlerce kişi, Ceylanpınar ilçesine sınır olan ve PYD denetimindeki Rasulayn'a bağlı Tileliye, Temade, Ovencake köy ve mezralarına saldırarak katliam yaptığı ileri sürülen IŞİD militanlarına tepki gösterdi.

7'si çocuk, 15 kişi için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulurken, saygı duruşunun ardından bir konuşma yapan BDP Viranşehir İlçe Başkanı Halis Aktaş, Viranşehir'deki bazı sivil toplum örgütlerine tepki gösterdi. Aktaş, "Bazı sözde sivil toplum örgütleri, Mısır'daki idam kararları için, her gün sokaklara dökülüyorlar. Fakat söz konusu Kürtler olunca sesleri çıkmıyor. İran'da alınan kararları ruhları bile duymuyor. Rojava'da katledilen kadın ve çocuklara gözlerini kapatıyorlar. Herkes şunu bilsin ki, Rojava halkı asla yalnız değildir. Sözde İslam adına katliamlar yapan bu çetelere destek verilmekten vazgeçilsin. Satılık çeteler akıttıkları kanda boğulacaklar. Bu katliamda yaşamlarını yitirenleri saygı ile anıyoruz" dedi.

Geniş güvenlik tedbirlerinin alındığı eylem, olaysız sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2014, 16:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195