Title of a News Article

Suriyeli erkeklere seslendiler

 Suriyeli erkeklere seslendiler
banner206

Suriyeli mülteci kadınlar, savaşan Suriyeli erkeklere seslenerek "Yeter artık birlik olun ve bizi bu zalimden kurtarın" dedi.

Suriye'de iç savaş 15 Mart 2011'de başlamış, Nisan 2011 tarihinde savaş ülke çapına yayılmış ve sonunda silahlı isyana dönüşmüştü. Birleşmiş Milletlere göre Eylül 2013 tarihine kadar ölü sayısının 120 bin kişiye ulaştığı bilgisine ulaşılmakla beraber, 3 milyona yakın insanın da ülkesinden göç ettiği raporlara yansıdı.

Savaşın çıkmasının ardından ülkelerini terk eden ve Türkiye'nin değişik yerlerine yerleşen Suriyeli mülteci kadınlar, savaşın çok uzun sürdüğünü, bu savaşın bir an evvel sona ermesi ve ülkelerine geri dönmek istediklerini dile getirdiler. Birçoğunun yalnız kaçtığını, kimi şehit çocuklarını toprağa gömdüğünü, kimi de vatansızlığın çok ağır geldiğini dile getirerek, Suriye'de çarpışan erkeklere seslendi. Birlik olmaları gerektiğini ve parçalanmışlığın kimseye fayda getirmediğini dile getiren kadınlar, bir an evvel Beşar Esad'dan kurtulmak gerektiğini ifade etti.

Süleyman Şah Konaklama Tesisleri'nde ikamet eden Emel el Musa, Suriye'de savaşan erkeklere seslenerek, "Yeter artık birlik olun ve bizleri bu zalimden kurtarın. Suriye'de sistem halka ve insanlara gittikçe zulmetmeye başladı, insanların can ve mal güvenliği kalmadı. Özelikle kadınlar ve çocuklar çok sıkıntı yaşadı, artık sıkıntının son safhaya geldiğini fark etmeye başladık. Dolayısıyla Suriye'de kalmamız imkansız hale gelmeye başladı. Can ve mal güvenliğimiz kalmadığı için Türkiye'ye gelmeyi düşündük. Bir de Türkiye'nin Suriyelileri kabul etmeye başladığını duyduk. Bu vesileyle bizler ve akrabalarımızla birlikte Türkiye'ye hicret ettik" dedi.

Suriye'ye bu şartlar altında dönemeyeceğini dile getiren Emel el Musa, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şu anda Suriye'ye dönmek o kadar kolay değil. Çünkü Suriye'de olaylar had safhada, geçim sıkıntısı son safhada. İkinci bir husus Suriye'deki savaşan erkeler arasında birlik yok. Birlik ve beraberliğin olmaması bizleri ciddi anlamda endişelendiriyor. Bu vesileyle bizim de Suriye'ye dönmemizi sıkıntıya koyuyor. Bu şartlarda Suriye'ye dönmeyi düşünmüyoruz."

 

Suriye'de çarpışan muhaliflere neler diyeceksiniz sorusuna verdiği cevapta ise Musa, "Suriye'de çarpışan değişik fırkalar ve değişik komitelerin birlik ve beraberlik içerisinde olması lazım. Çünkü özgürlüğün olabilmesi için Suriyeli insanların ya da cihad eden kardeşlerimizin birlik ve beraberlik içerisinde olması lazım. Bir memleketin ve bir ülkenin özgürleşmesi, ancak o ülkenin insanlarıyla özgürleşir. Bir bacınız ve bir kız kardeşiniz olarak, birlik ve beraberlik içinde olmanız lazım diyorum. Yoksa zafer olmaz. Buradan son söz olarak sizlere sesleniyorum. Bir kız kardeşiniz olarak bizleri duyun. Birlik ve beraberlik içerisinde olun, kalbinizi temiz tutun ve Allah'a tevekkül edin. Çünkü Allah'a tevekkül eden, Allah'a tevekkül etmekle zaferin yakın olacağını biliyoruz. Sizler de Allah'a tevekkül edin ve Allah'a dayanın. Başka ülkelerden yardım gelecek beklentisi içerisine girmeyin. Başka ülkelerin yardımını bekliyorsanız boşuna beklersiniz. Allah güvenin, Allah yar ve yardımcımızdır" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 24 Mart 2014, 21:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195