Title of a News Article

Suriyeli mülteciler çalıştayı yapıldı

Şanlıurfa’da Suriyeli mülteciler ve insanı yardım çalıştayı yapıldı. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Başmüşaviri olan Muhammed Murtaza Yetiş başkanlığında GAP-TEAM’da yapılan çalıştayda, Suriyeli göçmenlerin en fazla bulunduğu ilin Şanlıurfa olduğu ifade edildi.

Düzenlenen çalıştayda bir konuşma yapan Başbakan Başmüşaviri olan Muhammed Murtaza Yetiş, “Bu coğrafyanın kaderi olaraktan ülkemiz etrafında bu kadar yoğun bir insani krizin bir takım çatışmaların, savaşların olduğu süreç içerisinde bu bölgenin adeta huzur adası ya da kurtarıcı evi olarakta önemli bir misyon ifade ediyor.” Dedi.

Başmüşavir Yetiş, “Malum olduğu üzere dünyadaki toplam mülteci nüfusu içerisinde ne çok mültecinin bulunduğu ülke Türkiye ve yine Şanlıurfa’da Türkiye içerisinde nüfusa oranla söyleyebileceğimiz en çok sığınmacıyı kazandıran şehir olarak görülüyor. Mültecilik aslında bir insan hakları meselesi ve insanın temel sorunlarından biridir. Birleşmiş milletlerin yapısıyla ilgili Sayın Cumhurbaşkanımızın sık sık ifade ettiği dünya 5’ten büyüktür lafını buradan hatırlatmak istiyorum. Maalesef mültecilik meselesinde buradaki dostlarımızın üzerlerine alınmasınlar, bazen işin türbin kısmını, kamuoyu oluşturma kısmını, kamuoyu algısı kısmını, bir takım raporlarla ve gündemlerle meseleyi idare edenler olduğu gibi bu ülkenin özellikle sivil toplum ve kamu kuruluşlarıyla bir takım gerçekten ciddi özveri içerisinde bulunan uluslararası kuruluşlarla birlikte sahaya giren ve elini taşın altına koyan ve bu yükü kaldırmaya, paylaşmaya çalışan çok daha yürekten çalışan kurumlar, kuruluşlar ve insanlarda var. Biz bütün insanlığın bu ortak kaderini bir biçimde değiştirmeye, dönüştürmeye ve hangi mezhepten, hangi dinden ve hangi etnik gruptan olursa olsun mazlumun adı, dini, dili, ırkı sorulmayacağı üzere bütün mazlumların kucağı olmaya devam ediyoruz. Bu süre içinde insanlığın ve bölgenin kaderi olmaması adına da elbette hükümetimizin ortaya koyduğu politikalarla birlikte bölgenin bir an önce huzura kavuşması içinde bir takım önemli adımlar atıyoruz.” Diye konuştu.

Bu arada düzenlenen çalıştaya Başbakan Başmüşaviri Muhammed Murtaza Yetiş’in yanı sıra, Şanlıurfa Vali Yardımcısı Meral Uçar, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Kaytan, İlçe Kaymakamları, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri ve STK temsilcileri ile basın mensupları katıldı. Toplantının yaklaşık 45 dakika geç başlaması üzerine bazı basın mensupları toplantıyı terk ederken, toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

 

Haber: Paşa BENZER

Güncelleme Tarihi: 11 Ağustos 2015, 17:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195