Title of a News Article

Suriyeli mültecileri ziyaret ettiler

.

Suriyeli mültecileri ziyaret ettiler
banner206

Ak Parti Şanlıurfa milletvekili Kemalettin Yılmaztekin ve Akçakale belediye başkanı Ecz. Abdulhakim Ayhan  Akçakale belediyesi ilk adım yaşam merkezinde kalan Suriyeli muhacirleri ziyaret etti.

Suriye'de yaşanan iç savaştan dolayı  evlerini yurtlarını terk ederek Akçakale belediyesi ilk adım yaşam merkezinde kalan Suriyeli misafirleri bulundukları alanda ziyaret eden Ak parti Şanlıurfa millet vekili Kemalettin Yılmaztekin  bu insanlara el uzatmak yardım etmek bir insanlık borcudur. Müslümanlar için de Dini bir vazifedir.dedi.

ilk adım yaşam merkezinde ikamet eden bir aile'yi de ziyaret eden Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Kemalettin Yılmaztekin, belediye  başkanı Ecz.Abdulhakim Ayhan ve  Ak Parti ilçe başkanı İbrahim Yıldık Suriyeli aile hasbıhal edip istek ve sorunlarını dinledi.

 Ak Parti Şanlıurfa bölge milletvekili Kemelattin Yılmaztekin Akçakale belediyesi ilk adım yaşam merkezinde kalan Suriyeli misafirlere düzenlediği ziyaretle ilgili basın mensuplarına yaptığı açıklamada;Bu saat itibarı ile bugün yağmurlu hava var. Biz şu an Akçakale ilk adım yaşam merkezindeyiz. Suriyeli muhacir kardeşlerimize Akçakale belediyesi tarafından hakikaten kendi imkanları ve sınırlı imkanları dâhilinde yapılın çok güzel alt yapısıyla  müthiş bir tesis tabi şunun iyi bilmek lazım bu iş tesis ile bitmiyor. Aileler çocuklar mesela şuan yanımda Kemal isimli adaşım var. Bunlar bizim kardeşlerimiz, çocuklarımız,hanımları bizim bacılarımız,kendileri kardeşlerimizdir.Bu çocuklar da ümmetin çocukları bunlara sahip olmamız lazım. Bu manada belediyenin yaptığı sınırlı imkanlar dâhilinde bu kadar güzel bir şey yapabiliyor ise herkesin kendi üstüne düşen bir görev'i de  vardır. Ankara,İstanbul ve Dünya'nın her tarafından yardım yapmak isteyenleri buraya davet ediyoruz. Bu bir insanlık borcudur. Müslümanlar için Dini bir vazifedir. Bütün insanlığın esas ve temel borcudur.  Şunu belirtmek isterim ki bu kampımıza yönelik bölgenin milletvekili olmam asabiyle İstanbul ve Ankara merkezi dernekler ve sivil toplum kuruluşların  üzerinden yardım başlattık. Bu kampanya doğrultusunda afişler basımlar çağrılar hepsi bitti.Yardımlar toplanmaya başlandı. Belli bir süre sonra yardımlar had safhaya ulaşınca buraya gelerek Belediye Başkanımız İlçe Başkanımız ve bize gönül veren halkımızla beraber kardeşlerimize bu yardımları ulaştırmış olacağız. Şeklinde konuştu.

Belediye başkanı Ecz. Abdulhakim Ayhan ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getirerek Vekil Yılmaztekin ve ilçe başkanı İbrahim Yıldık'a teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 19 Ocak 2016, 16:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195