Title of a News Article

Suriyeliler eylem yaptı

Suriyeliler eylem yaptı
banner206
 Ülkelerindeki iç karışıklıktan kaçan ve Şanlıurfa'da yaşayan bir grup Suriyeli, Gaziantep'te kurulan ve kendilerine destek olmadıklarını ileri sürdükleri geçici hükümetin merkezi önünde protesto için eylem yaptı.

Ülkelerinden kaçarak geldikleri Türkiye'de Şanlıurfa'ya yerleşen Hasekili Suriyeliler, geçici hükümetin kendilerine destek olmadığı gerekçesiyle protesto gösterisi düzenledi. Muhaliflerin oluşturduğu geçici hükümetin Gaziantep'teki merkezine gelen Suriyeliler, yaşadıkları sıkıntıyı çözmemesini eleştirdi.

Ellerinde Arapça yazılı dövizler taşıyan kalabalık adına konuşan Watbaan Altallaa, geçici hükümetten dolayı sıkıntı yaşadıklarını ileri sürerek, "Haseki çok sıkıntı yaşıyor, sorunlar yaşıyor. Kimsenin haberi yok. Kimse bakmıyor. Biz muhalifiz. Biz Esed'in karşısına çıktık, savaştık. Bu arkadaşlar, burada oturanlar, kendi kendilerine bakıyor. Haseki'de şu an elektrik ve ekmek yok ama geçici hükümet hiç ilgilenmiyor" dedi.

Protestocu grup, bir süre sonra yanlarına gelen görevliler ile birlikte sorunlarını konuşmak üzere Suriye geçici hükümetinin merkez binasına gitti.

Güncelleme Tarihi: 23 Haziran 2014, 22:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142