Title of a News Article

Suriyeliler için protokol imzalandı

.

Suriyeliler için protokol imzalandı
banner206
 Geçtiğimiz yıl Eylül ayı içerisinde açılan Akçakale Devlet Hastanesi’nin hizmet vermeye başlamasıyla, eski hastane yetim, dul ve yatağa bağlı hastalar için konukevi olarak kullanılmaya başlandı.

Şanlıurfa Valiliği ve Dilruba Evleri Yardımlaşma Derneği arasında imzalanan protokolle hayata geçirilen çalışmayla Suriye’den Şanlıurfa’ya gelen misafirler oluşturulan konukevinden faydalanacak. Yetim, dul ve yatağa bağlı ve çadırda kalamayacak derecede hasta olan Suriyelilere hizmet verecek konukevi için tahsis edilen eski hastane binasında Şanlıurfa Valiliği, Akçakale Kaymakamlığı ve Dilruba Evleri Yardımlaşma Derneği imkânlarıyla tadilat gerçekleştirildi.

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük’ün makamında imzalanan protokolle hayata geçirilen konukevinde şu anda çoğu çocuk 300 Suriyeli kalıyor. Konukevinde ayrıca misafirlere sağlık hizmetlerinin yanı sıra, psikolojik destek ve eğitim hizmetleri de verilecek.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük: “Şanlıurfa’ya gelen Suriyeli misafirlerimize ilk günden bu yana halkımızla birlikte her türlü desteği veriyoruz. Dilruba Evleri gibi iyi niyetli sivil toplum kuruluşlarımızın da çalışmalarında yanlarında olacağız” dedi.

Güncelleme Tarihi: 24 Şubat 2016, 11:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195