Title of a News Article

Suriyeliler, ülkelerine geri dönüyorlar

Suriyeliler, ülkelerine geri dönüyorlar
banner206

 SURİYE'nin Rakka kentine bağlı Telabyad İlçesi'nde, Özgür Suriye Ordusu'na mensup muhalifler ile El Kaide bağlantılı Irak İslam Şam Devleti (IŞİD) arasındaki çatışmalardan kaçarak Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi'ne gelen 300 Suriyeli, çatışmaların durması ardından özel izinle geçişlere kapalı olan Akçakale Gümrük Kapısı'nı kullanarak ülkelerine döndü.

Suriye'nin Telabyad İlçesi'nde, 2 ay önce yönetimi ele geçirmek için muhalifler ile IŞİD güçleri arasında çıkan çatışmalar nedeniyle çok sayıda Suriyeli, ülkelerini terk ederek Akçakale'ye geldi. Şiddetli çatışmaların çıktığı 6 Ocak'ta Akçakale Gümrük Kapısı güvenlik gerekçesiyle yetkililer tarafından kapatıldı.

Çatışmaların durması ardından sınır kapısının kapalı olması nedeniyle ülkelerine gidemeyen 300 Suriyeli, yetkililerden aldıkları özel izinle öğle saatlerinde Akçakale Gümrük Kapısı'ndan ülkelerine döndü.

Suriyelilerin gidişi sırasında sınır hattında önlemler artırıldı. Akçakale Sınır Kapısı'nın ne zaman geçişlere açılacağına ilişkin henüz bir tarih belirlenmediği kaydedildi.

Güncelleme Tarihi: 26 Şubat 2014, 16:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195