Title of a News Article

Suriyelilere çalışma izninde flaş gelişme...

.

Suriyelilere çalışma izninde flaş gelişme...
banner206
 Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu sonrası açıklamalarda bulundu.
Kurtulmuş'un açıklamalarından satır başları;
"Türkiye, Ar-Ge alanında önemli gelişmeler kaydetti. Ar-Ge personelinin personelinin arttırılmasına ilişkin adımlar atacağız. Ekonomik anlamda önemli bir karar. Bakanlar Kurulu takip edecek. Ekonomik alanında çok önemli bu reformu gündemimize aldık. Önümüzdeki günlerde parlamentoya sevk edilecek. Hedefimiz 2023'te özel sektörün AR-GE payının yüzde 60'a çıkarılması.

SURİYELİLERE ÇALIŞMA İZNİ
Türkiye'de bulunan Suriyelilerin çalışma izinlerine ilişkin izinler gündeme geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından ayrıntılı bir çalışma kabineye sunuldu. Bu konunun istismar edilmemesinin altını çizerek istirham ediyorum.
Suriyelilere verilen çalışma izni Türk vatandaşlarının istihdamını kısıtlamaz. Suriyeliler İçişleri tarafından ikame ettikleri yerde çalışabilecekler ve kimlik aldıktan 6 ay sonra çalışma izni için başvurabilirler. Çalışan Suriyeli sayısı personelin yüzde 10'unu geçemeyecek. Geçici tarım işçisi Suriyeliler için Valilik kota koyabilir. Bu düzenleme nitelikli Suriyelilerin imkan bulması için faydalı olacaktır.

HDP'Lİ BELEDİYELER
HDP başta olmaz üzere bütün siyasi partiler her kes demokrasinin imkanlarından istifade ediyor. Bu belediyeler hendek kazanlara yardım etsinler diye oy almadı. Bu belediye başkanlarını göreve getiren bölge halkı, kendilerine hizmet getirsinler diye oy verdi. Bu çukur siyasetine destek veren belediyeler, kendi seçmeninin istediklerini yerine getirmiyorlar. Öncelikli olarak sorumlulukları kendi seçmenleridir. Yasal meczuat çok açıktır. İçişleri Bakanlığı'nın soruşturma açma yetkisi vardır. Bazı belediye başkanları ve belediye meclis üyeleri görevden alındı. İmkanları bu yönde kullananlardan hesap sorulur, gereken yapılır.

Güncelleme Tarihi: 11 Ocak 2016, 22:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195