Title of a News Article

Suriyelilere hamam

 Suriyelilere hamam
banner206

Kobani'den Suruç'a gelerek Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde Büyükşehir Belediyesi'nin yapmış olduğu kamp alanında kalan Suriyeli misafirler için kiraladığı hamamı hizmete açtı.

Suruç'a gelen Kobanililerin ilk günden itibaren en büyük destekçisi olan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Suruç'taki çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. İlk günden itibaren; içme suyu, sıcak çorba, yemek ve kumanya yardımı yapan Büyükşehir Belediyesi, bu defa da hizmetlerine bir yenisini ekleyerek Suruç'ta kiralama usulüyle tuttuğu bir hamamı, Suriyeli Kardeşlerimizin hizmetine açtı.

Suruç’ta bir dizi incelemelerde bulunarak çalışmaları denetledikten sonra yeni açılan hamamı ziyaret eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, “Bugün bir kez daha meclis üyelerimizle, Büyükşehir Kadrolarımızla Suruç'tayız. Öncelikli olarak Diyanet Vakfımız 10 bin adet battaniye gönderdi. Ayrıca İstanbul Kızılay Başkanımız İlhami Yıldırım beni aradı, 1 tır dolusu süt gönderdi. Onları teslim ettik. Ayrıca; gerek lojistik Merkezinde, gerek Süleyman Şah'ta incelemelerde bulunduk. Şimdi de Suruç Merkezde Hamam olarak kiraladığımız binadayız. Kadınlar, çocukların, erkeklerin burada sırayla yıkanıp temizlenmeleri için burada 2 gündür hizmet veriyoruz. Arkadaşlarımıza ve Suruçlu hamam sahibi kardeşimize teşekkür ediyorum. Burada büyük bir fedakârlık yaparak; ‘burayı yapın, işletin, insanlara hizmet edin’ dedi. Kardeşimizden Allah razı olsun” dedi.

Başkan Güvenç, Aligör'de Eski Jandarma Binasının yanında yeni bir geçici kamp merkezi inşasının devam ettiğini ifade ederek, “AFAD İdaresi ve Büyükşehir Belediyemizin ekipleri orada gerekli altyapı çalışmalarını yapıyor. Elimizden geleni yapıyoruz. Bayram yaklaşıyor. Hâlâ açıkta ve sıkıntısı olan bir sürü insan var. Gelen insan sayısı bugün itibariyle 168 bini buldu. Kurban Bayramı'nda kardeşlerimiz 153 numaralı telefonu arayarak kurban bağışı yapsınlar. Gerek ilimizdeki yoksullara, gerek Suriye'den gelen bu insanlara kurbanda bir destek olalım. Allah yardımcımız olsun. Teşkilatlarımıza, meclis üyelerimize, gayret gösteren bütün kardeşlerimize ve hemşerilerimize şükranlarımı ve teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

Ücretsiz hizmet veren hamamdan dolayı Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür eden Suriyeli mülteciler, “Allah! Büyükşehir Belediyesi’nden razı olsun. Günlerdir banyo yapamıyorduk. Evsiz, barksız bir vaziyette perişandık. Şanlıurfalılar bize kapılarını açtı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyoruz” dedi.  

Güncelleme Tarihi: 01 Ekim 2014, 12:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195