Title of a News Article

Suriyelilerin yüzü gülecek

Suriyelilerin yüzü gülecek
banner206
Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu, Suriye'de yaşanan iç savaşta mağdur olan Suriyeliler için hazırladıkları 200 bin TL değerinde ilaç ve insani yardım malzemelerini Suriye'ye gönderdi.

İç savaşın sürdüğü Suriye'ye Yardım platformu tarafından gönderilen yardım TIR'ların da "kuru gıda, ilaç, elbise, battaniye" gibi ihtiyaç malzemeleri yer aldı.

Şanlıurfa İtfaiye Müdürlüğü deposunda gerçekleşen yardımların gönderilmesine Şanlıurfa İnsanı Yardım Platformu sorumlusu Osman Gerem, eczacılar ve Eyyübiye İlçe Belediye Başkanı Mehmet Ekinci katıldı. Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu olarak iki yıldır Suriye'ye yardım gönderdiklerini belirten platform sorumlusu Osman Gerem, "Bu günde 149, 150. yardım TIR'ını Suriye'ye gönderiyoruz. Önümüzde Ramazan ayı yaklaşmakta geçen yıl doyasıya Suriye kardeşlerimiz Ramazan ayını geçirdi. İnşallah hayırsever kardeşlerimizin yardımıyla bu yıl da Ramazan ayında yardımlar yapacağız" dedi.

 

Yardımlaşma konusunda belediyelere çok önemli görevlerin düştüğünü dile getiren Gerem, "Belediyelerin bu kente görevlerini daha huzurlu bir şekilde yapabilmeleri için merkezde 120 bine yakın Suriyeli kardeşlerimize yardım gönderiyoruz. Eğer bu yardımlar o kardeşlerimize ulaşmasa bu memleketin dengesi bozulur. ve hiç kimse kendi evinde yada iş yerinde huzur içinde duramaz. Onun için biraz daha gayret ve çalışma bekliyoruz" dedi.

Suriye'ye yaptıkları yardımlarından dolayı Şanlıurfa Yardım Platformunu takdir ettiği belirten Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, 'Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir' diyen bir Peygamberin ümmeti olduklarını bundan dolayı da komşularımızda elimizden geldiğince destek vermek gerektiğini belirtti.

Eczacı Neşet Uçmak ise Suriye'deki yardıma muhtaç ve ilaç bekleyen ailelere 200 Bin TL değerinde her türlü ilaçların bulunduğu yardımların gönderildiğini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2014, 15:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195