Title of a News Article

Suriyelinin katili komşuları çıktı!

Suriyelinin katili komşuları çıktı!
banner206
 Kahramanmaraş'ta 2 aydır haber alınamayan ve fidye için kaçırıldığı öne sürülen ancak dün cesedi bir valizin içinde elleri kelepçeli ve ağzı bezle kapatılmış halde bulunan Suriyeli gencin katil zanlıları, ülkelerindeki komşuları çıktı. Olayla ilgili gözaltına alınan 2 kişi adliyeye sevk edildi.

Alınan bilgiye göre, Suriye’deki iç savaştan kaçarak ailesiyle birlikte Kahramanmaraş'a gelen 19 yaşındaki Velit Hammadi 2 ay önce ortadan kayboldu.

Baba Amir Hammadi, oğlunun kaybolmasından sonra kendisinden fidye istendiğini söyleyerek polise başvurdu. Harekete geçen polis, Omar İ. ile Şahvan A. isimli Suriyelileri takibe aldı.

Polisin 55 gün süren takibi sonrası Omar İ. ile Şahvan A., Şanlıurfa’da gizlendikleri evde yakalandı.

Gözaltına alınan Omar İ. ile Şahvan A. ifadelerinde suçlarını itiraf etti. Zanlıların, 19 yaşındaki Velit Hammadi’yi kaçırdıkları günden 2 gün sonra boğarak öldürdüklerini söyledikleri öğrenildi.

Hammadi ailesinin Suriye’de komşuları olduğu belirlenen Omar İ. ile Şahvan A.’nın yönlendirmesiyle Velit Hammadi’nin cansız bedeni Kahramanmaraş Narlı yolu üzerinde bir çimento fabrikası civarında elleri ve ağzı bağlanmış vaziyette bir valizin içinde buldu.

Hammadi ailesine oğullarının fotoğraflarını gönderen Omar İ. ile Şahvan A.’nın, kendilerini Özgür Suriye Ordusu olarak tanıtarak ilk etapta 50 bin dolar istediği öğrenildi.

Polis ile işbirliğinde olan ailenin fidyecilerle müzakeresi sonuçsuz kaldı. Telefonlarını kapatan ve Şanlıurfa’ya kaçan zanlılar saklandıkları evde yakalandı.

Karayolu ile Kahramanmaraş’a getirilen Omar İ. ile Şahvan A, emniyette alınan ilk ifadelerinin ve sağlık kontrolünden geçirilmesinin ardından adliyeye sevk edildi.

Velit Hammadi’nin naaşı ise Necip Fazıl Şehir Hastanesi morgunda yapılan otopsinin ardından ailesine teslim edildi. Hammadi ailesi, oğulları Velit Hammadi’nin cenazesini ikamet ettikleri Karamanlı Mahallesi'nde yer alan mezarlıkta sesiz sedasız toprağa verdi.

Güncelleme Tarihi: 02 Aralık 2014, 17:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195