Title of a News Article

Suruç Görüntüleri Twitter'ı Kapattı

 Suruç Görüntüleri Twitter'ı Kapattı
banner206

Suruç'taki patlamanın ardından mahkemenin aldığı yayın yasağı sonrasında Twitter kapatıldı.

Suruç'taki patlama sonrası mahkemenin aldığı yayın yasağı sonrasında Twitter'a erişim yasağı geldi. Saat 11.00'den itibaren cep telefonu operatörleri ve Uydunet üzerinden Twitter'a girmeye çalışanlar siteye erişim sağlayamıyor.

 

KARAR TARAFLARA DÜN İLETİLDİ

Edinilen bilgiye göre dün Suruç'taki patlama anı görüntülerine ilişkin olarak mahkeme hem görsel basın hem de sosyal medyaya yayın yasağı getirdi. Karar dün itibariyle taraflara iletildi.

 

UZANTILARI KALDIRIRSA ERİŞİM AÇILACAK

Twitter'da bu kapsama giren 107 url uzantısı olduğu belirlendi. Twitter bu uzantılardan 50 sini kaldırırken 57 sine ilişkin incelemesini ise devam ettiriyor. Ancak, inceleme devam ederken yasa gereği 4 saatlik süre dolduğu için erişim yasağı da uygulanmaya başlandı. Twitter uzantıların tümünü kaldırırsa erişime de açılacak.

 

TİB'İN SAYFASINDA HENÜZ BİR KARAR GÖRÜNMÜYOR

TİB'in Erişim Engelleme Karar Sorgulama sayfasında da henüz bir karar görünmüyor. Ancak TTNET, Vodafone ve Avea şebekeleri üzerinden Twitter'a girmek an itibarıyla mümkün değil.

 

KULLANICILAR ŞİKAYET ETTİ

Henüz resmi bir açıklama gelmezken, sosyal medya kullanıcıları "#twitterblockinturkey " '#TwitterTürkiyedeyasaklandı' etiketlerini kullanarak şikayetlerini bildirdi.

Twitter kullanıcılarının konuyla ilgili yazdığı bazı mesajlar şöyle:

 

- @kenzocular

Twitter kapatılıyor, kimse yazmaya tenezzül etmiyor artık. Faşist uygulamaları o kadar kanıksadık.

 

- @fredikruger

Hangi ülkede yaşadığınızın farkına varın artık, twitter kaç kere kapatıldı niye açılınca VPN'leri siliyorsunuz kalsın, bakın lazım oldu yine

 

- @Masal_ortusu

yıl olmuş 2015, hala twitter yasaklamaktan bahsediyoruz.. Yasak ne ayol..

 

- @thecatay

Patlama görüntülerini yayınlayan sitelere yasak gelmiş. Burda paylaşanlar olduğu için de komple kapatıyolar. Yine beyin fışkırması yaşıyoruz

Güncelleme Tarihi: 22 Temmuz 2015, 12:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195