Title of a News Article

Suruç ilçesinde neler oluyor.

.

Suruç ilçesinde neler oluyor.
banner206

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesini kan gölüne çevirmek isteyen gruba İl jandarma komutanlığı dur dedi.   Önceki gece Suruç ilçesinde Kobani olaylarını bahane ederek eylem yapanlar arasında bir grup Mobese kamerasına zarar vermesi üzerine güvenlik güçleri gruba müdahale etti. ancak grubun içerisinde yüzleri maskeli bazı kişilerin Suruç belediyesine ait binaya girmeleri üzerine Jandarma ekipleri bu binada operasyon yaptı. HDP'li Suruç ilçe Belediye Başkanı Orhan Şansal'ın da O an bulunduğu Belediye binasında Jandarma arama yaptı. arama sonucuda çok sayıda silah ve nühimmat ele geçirildi.  Şanlıurfa  Valiliği  konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi. 

Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığınca önceki gece Suruç ilçesi Onbirnisan mahallesinde bulunan MOBESE direğine zarar veren ve yolu kapatan 40-50 kişilik yüzleri maskeli gruba müdahale edilmiş, grubun içinden 8-10 kişinin eski Onbirnisan Belediye Başkanlığı Binasına kaçtığı görülmüştür. Bunun üzerine Suruç C. Başsavcılığından alınan arama kararına istinaden belediye binasında arama yapılmıştır. Yapılan arama neticesinde ;

a. (2) adet Kaleşnikof piyade tüfeği

b. (1) adet yarı otomatik av tüfeği

c. (1) adet şarjör

ç. (25) adet 7.62 mm. çapında fişek

d. (18) adet el bombası

e. (170) adet büyük boy pil

f. (180) adet kalem pil

g. (5) adet cep telefonu

ğ. (1) adet el kamerası

h. (1) adet fotoğraf makinası

ı. (1) adet el dürbünü

i. (207) takım kamuflaj elbise

j. (31) çift mekap spor ayakkabı

k. (27) adet 9 mm. çapında tabanca fişeği

l. (8) adet el yapımı patlayıcı madde (EYP) yapımında kullanılan elektrik devresi ve bu düzenek için kullanılmak üzere (2) metre kablo ele geçirildi.

Güncelleme Tarihi: 02 Aralık 2014, 14:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195