Title of a News Article

Suruç Kaymakamı'ndan bomba açıklama

Suruç Kaymakamı'ndan bomba açıklama
banner206

Suruç Kaymakamı, terör eyleminden bir gün önce HDP ile yaptığı görüşmeyi anlattı. Buna göre HDP ve PKK'nın olayda parmağının olduğu şüphesini güçlendirdi

Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi, Suruç'ta yaşanan terör eyleminden bir gün önce HDP ve DBP yetkilileriyle yaptığı görüşmeyi Milli Gazete'den Timuçin Mercanoğlu'na anlattı. Kaymakam Çiftçi'nin verdiği bilgiler, menfur olayın seyrine dair oluşturulan kanaatleri tartışmaya açacak nitelik taşıyor. Olaydan bir gün önce, gelen gruptan 19 kişinin Kobani'ye geçmeleri ve basın açıklamasının Kobani sınırındaki Çaykara köyünde yapılması konusunda uzlaştıklarını söyleyen Çiftçi; “Olay günü bu planın birileri tarafından değiştirilmiş olduğunu” ifade etti.

 

POLİSİN BULUNMAMASI HDP'NİN TALEBİYDİ

Söylendiğinin aksine Suruç'ta fiziki güvenlik tedbirlerinin en üst seviyede olduğunu bütün güvenlik önlemlerini aldıklarını kaydeden Çiftçi “Saldırı günü ve öncesi polis tüm tedbirleri almıştı.  Grup Suruç'a geldiğinde güvenlik güçleri tarafından ilçe girişinde arandılar. Gruptan iki kişi 'araması' olduğundan gözaltına alındı. Daha önceden de gruptakilerin geldikleri illerle irtibat kurduk. Patlamanın gerçekleştiği kültür merkezinde polisin bulunmaması HDP'nin talebiydi. Orada toplananların tahrik olmaması için böyle bir istekte bulundular. Grubun güvenliğini biz sağlayacağız dediler” ifadelerini kullandı.

 

SALDIRGAN YALNIZ DEĞİLDİ

Elimizdeki bulgular saldırganın iki kişi olabileceği yönünde. Birisi açıklandı. Abdurrahman Alagöz. Diğer kişi ise henüz araştırılıyor.

 

YPG'YE EĞİTİM VERİLİYORDU İDDİASI

Öte yandan iddialara göre patlamanın gerçekleştiği Amara Kültür Merkezi'ne ait güvenlik kameralarının bozuk olma nedeni HDP ve DBP'nin kültür merkezinde illegal faaliyetler yürütmesi. Bölgedeki bazı kaynaklardan edindiğimiz bilgilere göre kültür merkezinde YPG üyelerine yönelik eğitim veriliyordu. Özellikle YPG'ye katılmak isteyenlerin ilk eğitimi burada aldıkları belirtiliyor. Kültür merkezi, adını Abdullah Öcalan'ın köyü Amara'dan almış. Amara kelimesi güneş anlamına geliyor.

 

KÜLTÜR MERKEZİNDE YAPILMAYACAKTI

Olaydan bir gün önce, HDP ve belediyelerin bağlı olduğu DBP'nin Suruç ilçe temsilcilerini çağırdıklarını belirten Kaymakam Abdullah Çiftçi, gelişmeleri şöyle dile getirdi: “Onlara gelecek grubun Kobani'ye geçmelerinin uygun olmadığını söyledim. Aklıselim olunması gerektiğini ifade ettim. Kendileri de (HDP) Kobani'ye gidilmesini istemediklerini beyan ettiler.19 farklı şehirden gelen gruptan her ili temsilen birer kişi yani 19 kişinin Kobani'ye geçmesi noktasında anlaştık. Amara Kültür Merkezi'nde toplanacaklar daha sonra Çaykara köyüne gidip basın toplantısı yapacaklardı. Ardından da Kobani'ye girip çıkacaklardı. Bir gün öncesinden biz bu programa göre sınırda güvenlik önlemleri aldık. İşin ilginç tarafı basın açıklaması Kültür Merkezi'nde yapılmayacaktı. Olay günü bu plan birileri tarafından değiştirilmiş.”

Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi, Suruç'ta yaşanan terör eyleminden bir gün önce HDP ve DBP yetkilileriyle yaptığı görüşmeyi Milli Gazete'den Timuçin Mercanoğlu'na anlattı.

Amara Kültür Merkezi bahçesindeki bombalı saldırıyla ilgili güvenlik zafiyeti olduğu iddialarının gerçeği yansıtmadığını güvenliğin en üst seviyede olduğunun altını çizen Çiftçi, olaydan bir gün önce, gelen gruptan 19 kişinin Kobani'ye geçmeleri ve basın açıklamasının Kobani sınırındaki Çaykara köyünde yapılması konusunda uzlaştıklarını söyledi. Çiftçi olay günü bu planın birileri tarafından değiştirilmiş olduğunu ifade etti.

 

OLAY YERİNDE POLİSİN BULUNMAMASI HDP'NİN TALEBİYDİ

Söylendiğinin aksine Suruç'ta fiziki güvenlik tedbirlerinin en üst seviyede olduğunu bütün güvenlik önlemlerini aldıklarını kaydeden Çiftçi “Saldırı günü ve öncesi polis tüm tedbirleri almıştı. Grup Suruç'a geldiğinde güvenlik güçleri tarafından ilçe girişinde arandılar. Aralarından iki kişi araması olduğundan gözaltına alındı. Daha önceden de grupların geldikleri illerle irtibat kurduk. Patlamanın gerçekleştiği kültür merkezinde polisin bulunmaması HDP'nin talebiydi. Orada toplananların tahrik olmaması için böyle bir istekte bulundular. Grubun güvenliğini biz sağlayacağız dediler” ifadelerini kullandı.

 

AÇIKLAMA KÜLTÜR MERKEZİNDE YAPILMAYACAKTI

Olaydan bir gün önce, HDP ve belediyelerin bağlı olduğu DBP'nin Suruç ilçe temsilcilerini çağırdıklarını belirten Çiftçi” Onlara gelecek grubun Kobani'ye geçmelerinin uygun olmadığını söyledim. Aklıselim olunması gerektiğini ifade ettim. Kendileri de (HDP) Kobani'ye gidilmesini istemediklerini beyan ettiler.19 farklı şehirden gelen gruptan her ili temsilen birer kişi yani 19 kişinin Kobani'ye geçmesi noktasında anlaştık. Amara Kültür Merkezi'nde toplanacaklar daha sonra Çaykara köyüne gidip basın toplantısı yapacaklardı. Ardından da Kobani'ye girip çıkacaklardı. Bir gün öncesinden biz bu programa göre sınırda güvenlik önlemleri aldık. İşin ilginç tarafı basın açıklaması kültür merkezinde yapılmayacaktı.

 

SALDIRGAN YALNIZ DEĞİLDİ

Elimizdeki bulgular saldırganın iki kişi olabileceği yönünde. Birisi açıklandı. Abdurrahman Alagöz. Diğer kişi ise henüz araştırılıyor.

 

O KÜLTÜR MERKEZİ'NDE YPG'YE EĞİTİM VERİLİYOR İDDİASI

İddiaya göre patlamanın gerçekleştiği Amara Kültür Merkezi'ne ait güvenlik kameralarının bozuk olma nedeni HDP ve DBP'nin kültür merkezinde illegal faaliyetler yürütmesi. Bölgedeki bazı kaynaklardan edindiğimiz bilgilere göre kültür merkezinde YPG üyelerine yönelik eğitim veriliyor. Özellikle YPG'ye katılmak isteyenlerin ilk eğitimi burada aldıkları belirtiliyor. Kültür merkezi, adını Abdullah Öcalan'ın köyü Amara'dan almış. Amara kelimesi güneş anlamına geliyor. (Türkiye gazetesi)

Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2015, 12:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195