Title of a News Article

Suruç'ta İlk Kez Nar Festivali

Üstün lezzeti ve büyüklüğüyle meşhur olan Suruç narı için ilk kez festival düzenlendi.

Suruç'ta İlk Kez Nar Festivali
banner206

Suruç Kaymakamlığı ve Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen ‘Suruç Nar Festivali’ yağmur altında gerçekleşti. Yağmura rağmen çok büyük katılım oldu.

Suruç Kaymakamlığı ve Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen ‘Suruç Nar Festivali’ne” yağmur bile engel olamadı.

Festivale Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, AK Parti milletvekili İbrahim Halil Yıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, Şehit ve Gaziler Aileler dernek Başkanı Mehmet Yavuz ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinlik kapsamında ‘En Güzel Nar Yarışması’ seçmek için oluşturulan jüri üyeleri, çiftçiler tarafından yetiştirilen 1 kilogramağırlığındaki narların tanelerini ve aromasını tadarak puan verdi. İlçedeki okullarda eğitim gören kız ve erkek çocukların yaptığı Nar Koşusu’nun ardından aralarında Başkanvekili Sinanoğlu’nun da bulunduğu protokol üyeleri ve öğrencilerden festival kortej yürüyüşü düzenlendi. Türk bayrakları eşliğinde Cumhuriyet Meydanı’na yürüyen grup aniden bastıran sağanak yağmura tutuldu. Yağmur altında zor anlar yaşayan öğrencilerin çoğu sırılsıklam olurken, bazıları ise sandalyeleri şemsiye olarak kullanarak yağmurdan korunmaya çalıştı.  Nar festivali kapsamında ilçeye gelen türkücü Aydın Aydın ise yağmurun dinmesi için sahnenin bulunduğu platformunun arkasında yer alan işyerine sığınarak bekledi.

Suruç Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ferhat Sinanoğlu, bahçede nar hasadı yaparak festivali başlattı. Suruç narının hak ettiği değere kavuşabilmesi için bu yıl ilk defa nar festivali düzenlediklerini belirten Kaymakam Ferhat Sinanoğlu,”Susuzluk nedeniyle ilçedeki nar ağaçları geçmiş dönemde kurumuştur. Hükümetimizin Suruç Ovası’nı sulamaya başlamasıyla nar tekrar eski önemini kazanmaya başladı. Şu anda da yaklaşık 775 dekarlık alanda 45 bin civarında ağacımız var. Bu yıl yaklaşık 930 ton hasat bekliyoruz. Kendine has lezzeti olan ve bir buçuk kiloya kadar çıkan Suruç narının tekrar geliştirilmesini istiyoruz” dedi.

Suruç’ta ilk kez düzenlenen festival yağışlı havaya rağmen oldukça coşkulu geçti. Çocuklar ve gençler geleneksel oyunlarla ve açık hava konseriyle doyasıya eğlendiler.

Güncelleme Tarihi: 01 Kasım 2017, 15:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195