Title of a News Article

Suruç tarihinde bir ilk daha...

.

Suruç tarihinde bir ilk daha...
banner206
 Suruç ilçe merkezindeki başıboş gezen sokak köpekleri, vatandaşların yoğun şikayeti üzerine   koruma altına alınmak üzere toplatılıyor.

Suruç Belediyesi tarafından  oluşturulan 3 kişilik ekip  ilçe merkezindeki cadde ve sokaklarda vatandaşlara sıkıntı yaşatan başıboş sokak köpeklerini toplayarak Büyükşehir Belediyesine ait hayvan barınağına  götürüyorlar.

İşyerleri önüne, kaldırımlara ve sokaklara dahi çıkamaz hale geldiklerini belirten ilçe halkı, “Özellikle gündüz ve akşamları sokaklarda başıboş gezen sokak köpekleri yüzünden kaldırımlarda yürüyemez olduk, çocuklarımız yanlarından geçmeye korkuyor. Şikayetimizi Belediyemize ilettik. Sağ olsun yetkililer anında gereğini  yaptılar. Çağrımıza kulak verip sokak köpeklerini toplayıp götürmeleri bizleri son derece  rahatlattı. Buradan Sayın Belediye Başkanımıza sonsuz teşekkürler  ediyoruz çünkü ilçemiz tarihinde ilk defa sokak kopekleri toplatılmasına şahit olduk ” dediler.

Suruç Belediye Başkanı Tarık Açıkgöz konuyla ilgili  yaptığı açıklamada  “Göreve geldiğimiz günden bu yana bir yandan belediyecilik hizmetleri vermeye devam ediyoruz bir yandan da halkımızın şikayetlerine kulak veriyoruz.

O şikayetlerden biride başı boş dolaşan sokak köpekleriydi.Son zamanlarda ilçemizde cadde ve sokak aralarında başıboş gezen köpeklerin varlığının  artması üzerine ilçe halkının şikayetlerini de göz önünde bulundurarak bir ekip oluşturduk.

Oluşturduğumuz ekip sokak hayvanlarına zarar vermeden kontrol altına alıyor yemek ve su ihtiyacını karşıladıktan  sonra özel olarak dizayn ettiğimiz araçla  sokak köpeklerinin koruma altına alınması ve daha iyi şartlarda yaşatılmalarını sağlamak için  Büyükşehir Belediyemize ait hayvan barınağına  götürüyorlar .Halkımızdan da bu uygulamamız ile  ilgili olumlu tepkiler alıyoruz.Aslında bu sorun yıllardır çözülemeyen bir sorundu.Suruç’ta  ilk defa sokak kopekleri toplatılmış  oldu.Suruç Belediyesi olarak daha  Temiz bir Suruç için çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

Öte yandan yetkilerden alınan bilgiye göre ilçede yüzlerce sokak köpekleri toplanırken vatandaşların konuyla ilgili şikayetlerini ALO BEYAZ MASA ŞİKAYET HATTININ : 0 414 611 3 922 Nolu telefondan yapabilecekleri belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 02 Aralık 2016, 14:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142