Title of a News Article

Suruç’a gelmek için yola çıktılar

 Suruç’a gelmek için yola çıktılar
banner206

Diyarbakır’dan yaklaşık bin kişi, IŞİD’in saldırıları sonrası Suriye’nin Kobane’yi terk etmek zorunda kalanlara destek vermek için bölgeye gitti.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır İl Başkanlığı önünde toplanan yaklaşık bin kişilik bir grup, hazırlıklarını tamamladıktan sonra otobüs ve minibüslere binerek Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine gitti. Hareket öncesi konuşan Hayri Demir, Kobane’de insanlık trajedisinin yaşandığını söyledi. Kendilerinin oradakilere destek olması gerektiğini kaydeden Demir, “Yunanistan’da 1992’de Türkmenlere böyle bir şey yapıldı. Batıdakiler ne yaptı, Türkmenlere karşı böyle bir şey yapılırsa batıdakiler ne yapar. Bu bizim en doğal hakkımız olmasına rağmen, orada bize saldırı oluyor. Bu insanlık dışı bir şeydir. Akrabalarımıza sahip çıkmak bizim en doğal hakkımızdır. Elimizden geldiği kadar orada akrabalarımıza destek vereceğiz” dedi.

Daha sonra konuşan Ali Vural ise, mazlum halka destek vermeye gittiklerini söyledi. Vural, “Arkadaşlarımızla beraber gerekirse kol kola ölüme gideriz. bugün Amed ile Kobene arsında bir fark görmüyorum. Kobane’nin özgürlüğü Amed’in özgürlüğüdür, Amed’in özgürlüğü Kobane’nin özgürlüğüdür. Kürt bireyi olarak ben Kobane’deki direnişi buradan selamlıyorum. Her vicdan sahibi Kürt’ün Kobane halkının acısını paylaşması lazım. İnsanım diyen herkesin bunu paylaşması lazım” diye konuştu.

Konuşmaların ardından toplanan grup, otobüs ve minibüslere binerek Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine hareket etti.

Güncelleme Tarihi: 24 Eylül 2014, 14:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195