Title of a News Article

Suruç’ta hafta sonu renkli geçti

Suruç’ta hafta sonu renkli geçti
banner206

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük; Suruç ilçesinde yürütülen “Temiz Bir Gelecek İçin Gençlerle El Ele Projesi” kapsamında Suruç Gençlik Merkezinde düzenlenen etkinliklere katıldı.

İlk olarak Gençlik Merkezinin açılış kurdelesini kesen Vali İzzettin Küçük; daha sonra gençlik merkezinde devam eden kursları ziyaret etti. Bağlama, gitar, keman, resim, tiyatro, halk oyunları, basketbol, voleybol, masa tenisi gibi birçok dalda eğitimlerin verildiği merkezde öğrencilerle bir araya gelen Vali İzzettin Küçük; masa tenisi şampiyonuyla da kısa bir karşılaşma gerçekleştirdi. Gençlik merkezi gezisinin ardından Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük tarafından başarılı öğrencilere bisiklet hediye edildi. Suruç Gençlik Merkezindeki etkinlikler, merkezin bahçesine kurulan mobil sahnede öğrencilerin hünerlerini sergiledikleri gösterilerle devam etti. Gösteriler öncesinde bir konuşma yapan Vali İzzettin Küçük; Suruç’un son iki yılda aldığı yatırımlarla kalkınmaya başladığını belirtti. Sulamayla birlikte Suruç ovasının daha da bereketleneceğini sözlerine ekleyen Vali İzzettin Küçük: “Tek gayemiz Suruç halkının yüzünü güldürmektir, hayatını müreffeh hale getirmektir. Suruç’un çocuklarını eğitimli, istikbale güvenle bakan insanlar haline getirmektir. Bu hususta sizden de güçlü bir destek bulduğumuza inanıyorum” dedi.

Kobani’den göç sırasında Suruç halkının 200 binden fazla insana kapılarını açtığını hatırlatarak konuşmasına devam eden Vali İzzettin küçük: “Suruçlunun gönlü zengindir, cömert insanlardır. İnşallah bu cömertliğinin karşılığını da muhakkak görecektir. Şundan emin olun, devletin Suruç’a bakışı Suruç halkının müreffeh bir hayatı hak ettiği yönündedir. Yapılan yatırımlar da bu yöndedir. Bugün de burada çok keyifli bir ortamdayız. Bu ortamı bize yaşatan değerli kaymakamımıza ve kurumlarımıza teşekkür ediyorum” dedi. Yapılan konuşmaların ardından gençlik merkezinde kurs gören öğrenciler gösterilerini programa katılanlara sergiledi. Suruç Gençlik Merkezindeki programın ardından Şanlıurfa valisi İzzettin Küçük; Suruç’a bağlı Yönlü Köyünde düzenlenen 3. Kaymakamlık Futbol Turnuvası Finali ve Suruç FM Çiğköfte Yarışmasına katıldı.

Yönlü İlkokulu bahçesinde düzenlenen çiğköfte yarışmasında Suruçlu kadınların yoğurduğu çiğköfteler yarıştı. Yarışmaya katılan çiğköfteler daha sonra davetlilere ikram edildi. Yönlü köyündeki programda Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük’e Yönlü halkı adına iki adet güvercin hediye edilirken, programın sonunda final müsabakasının başlama vuruşunu Vali İzzettin Küçük yaptı. Suruç’taki programlara Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük’ün yanı sıra; Kaymakam Abdullah Çiftçi, Büyükşehir Belediye başkan Vekili Nihat Kılıç, Gaziantep Milletvekili Abdülkadir Yüksel, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, davetliler ve Yönlü Köyü sakinleri katıldı. 

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2016, 16:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195