Title of a News Article

Suruç'ta sevinç çığlıkları...

Suruç'ta sevinç çığlıkları...
banner206
 Koalisyon güçlerinin savaş jetleri, IŞİD'in Kobani'de bayrak diktiği bölgeye bomba yağdırdı. Muştenur Tepesi'ne yapılan ikinci saldırının ardından IŞİD geri çekildi.

IŞİD'in Pazartesi günü saldırdığı ve doğu kesimlerini ele geçirip bayrak diktiği Kobani'deki bölgelere koalisyon güçlerinin savaş jetleri bomba yağdırdı. Muştenur Tepesi'ne yapılan ikinci saldırının ardından bögleyi ablukaya alan IŞİD'in geri çekildiği iddia edildi.

 

BÜYÜK GÜRÜLTÜ VE TOZ BULUTU

Saat 20.00 sıralarında Koalisyon uçaklarının IŞİD'in bayrak astığı bölgeyi etkili bir şekilde bombaladığını belirten Milliyet gazetesi, saldırı sırasında çok büyük bir gürültü koptuğunu, saldırının ardından da büyük bir toz bulutunun ortaya çıktığını bildirdi.

 

SİLAH SESLERİ DURDU, SONRA ÇATIŞMALAR ALEVLENDİ

Koalisyon uçaklarının saldırısından hemen önce çatışmanın devam ettiğini bölgede, saldırıdan sonra silah sesleri durdu. Yaşananlardan bir süre sonra çatışmalar tekrar başladı.

 

İKİNCİ SALDIRI MUŞTENUR TEPESİ'NE

Koalisyon güçlerinin saldırıları gece saatlerinde de devam etti. Saat 20.00'daki hava saldırısının ardından ikinci saldırı da 22.10 sularında Müştenur Tepesi'ne gerçekleşti.

Kobani sınırında yaşayan köylüler de Koalisyon güçlerinin bu etkili saldırısını sevinçle karşıladı.

 

IŞİD GERİ ÇEKİLDİ İDDİASI

Yaşanan bu etkili saldırının ardından Kobani çevresinde mevzilenen IŞİD güçlerinin Kobani dışına çekildiği ileri sürüldü.

Öte yandan Kobani çatışmasında yaralanan ve yaşamını yitiren YPG'lilerin ambulanslarla taşındığı görüldü.

 

"YAŞASIN KOBANİ DİRENİŞİ" SLOGANI

Koalisyon güçlerinin etkili hava saldırılarının ardından sınırın birçok bölgesinde toplanan insanlar sevinç gösterilerinde bulundular ve 'Yaşasın Kobani direnişi' sloganları attılar.

Güncelleme Tarihi: 08 Ekim 2014, 23:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195