Title of a News Article

Suruç'tan Newroz ateşi yükseldi

Suruç'tan Newroz ateşi yükseldi
banner206

 Yüzbinlerce kişi, Kobanê-Suruç sınırında kutlanan Newroz'da buluştu. Kobanê direnişini ve özgürlüğünü selamlayan yüzbinler hep bir ağızdan Öcalan'a özgürlüğü haykırdı. Suruç'un selamına Kobanê'nin Kaniya Kurda Tepesi'nde yakılan Newroz ateşiyle yanıt verildi.

Kobanê sınırının sıfır noktasında bulunan Suruç Newroz'u yüzbinlerin katılımıyla başladı. Etmanek köyündeki alanı hınca hınç dolduran yüzbinler, demokrasi ve özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenlerin ansına saygı duruşunda bulundu. Newroz kutlamasının başladığı saatlerde aynı anda Kobanê'nin birçok noktasında Newroz ateşleri yakıldı. Kobanê'nin Kaniya Kurda Tepesi ve kent merkezinin birçok yerinde yakılan ateşlerle yüzbinleri selamlayan binlerce Kobanêli sınır hattına akın etti.

PKK, YPG ve YPJ bayraklarıyla donatılan alanda binlerce kişi PKK Lideri Abdullah Öcalan ve PKK'nin öncü kadroları ve Kobanê'de yaşamını yitiren YPG/YPJ'lilerin fotoğraflarını taşıyarak kutlamaya katıldı. Newroz kutlamasında ilk olarak Koma Welatê Rojê ve Rojavalı çocuklardan oluşan Koma Rojava müzik grupları sahne aldı. Grupların verdiği müzik dinletisiyle alanın birçok yerinde halaylar çekildi. Kobanê direnişini ve özgürlüğünü selamlayan yüzbinlerin sık sık hep bir ağızdan attıkları sloganlarla Öcalan'a özgürlük talebinde bulundu.

Kobanê'de Newroz ateşinin yükseldiği an sahneye çıkan Hozan Comert kitleyi şarkılarıyla coşturdu. Sınırdaki görkemli Newroz'a, DTK Eş Genel Başkanı Selma Irmak, HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Kobanê Kantonu Eş Başkanı Enver Müslim ve HDP'li parlamenterin de aralarında bulunduğu çok sayıda heyette katıldı.

Newroz ateşinin yakıldığı alanda, konuşmalarla kutlama devam ediyor. (DİHA) 

Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2015, 14:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195