Title of a News Article

Suruç’u karış karış gezdiler…

.

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, hafta sonu Suruç’a yaptığı gezide şehirleşme ve kentleşme alanında vatandaşların ilettiği taleplerin karşılanması için Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ile birlikte yeniden Suruç’a gitti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Suruç Kaymakamı Ferhat Sinanoğlu ve İl Jandarma Komutanı Albay Nuri Öztürk ile birlikte Suruçlularla biraraya gelen Vali Erin, daha sonra Suruç esnafını ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

 

SURUÇ DEVLET HASTANESİ AÇILIYOR

Suruç’ta kentleşme alanında Büyükşehir Belediyesi ve diğer kurumlar ile birlikte önemli çalışmalar yapıldığını kaydeden Vali Erin, yapımı tamamlanan yeni Suruç Devlet Hastanes’nin bir haftaya kadar hizmete açılacağı müjdesini verdi.

 

UYUŞTURUCU SATICISININ TERÖRİSTTEN FARKI YOKTUR

Suruç halkının yakındığı uyuşturucu konusuna değinen Vali Erin, Şanlıurfa genelinde Valilik, Sağlık Müdürlüğü, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Belediyeler ve bu konuda uzman kişilerle çalışmalar yürütüldüğünü, madde bağımlılığına bulaşmış olanların tedavi edilmesine yönelik hizmetlerin devreye alınacağını ve çalışmalar sonunda çok sert güvenlik tedbirlerinin uygulamaya konulacağını söyledi.

Gençlerimizi zehirlemeye kalkanların teröristten farkı yoktur. Teröriste yaptığımız muamele ne ise bunlara da aynısını yapacağız. Öyle elini kolunu sallaya sallaya çarşıda, sokakta, meydanda, köyde bunun ticaretini yapan, beş on kuruş zıkkım kazanacaklar diye çocuklarımızı zehirlemeye çalışanlara dünyayı dar edeceğiz. Jandarmamız, Polisimiz, Kaymakamımız sokak sokak, cadde cadde bunun takipçisi olacak. Öbür taraftan da bu işe bir şekilde bulaşmış olan gençlerimizin Antep, Adana veya daha uzak şehirlere gönderilerek tedavi edilmesinin önüne geçeceğiz. Bunun için de Büyükşehir Belediye Başkanımızla, Sağlık Müdürlüğü ile ihale hazırlığı bitmiş olan bir tedavi merkezi oluşturacağız. Şanlıurfa’ya özgü bir tedavi merkezi olacak. Gençlerimizi bu illetten kurtarmak için, uzmanlar eşliğinde tedavilerini gerçekleştireceğiz” dedi.

 

BETON KÖY YOLLARI YAPILIYOR

Bir buçuk yıllık sürede Suruç’ta yapılan altyapı, yol, kaldırım çalışmalarına dikkat çeken Vali Erin, yapılan köy yollarının 145 kilometreye ulaştığını, hedeflerinin 450 kilometre olduğunu söyleyerek, köy grup yollarında sathi kaplamayı bırakarak beton yol uygulamasına geçtiklerini ifade etti.

 

SURUÇ’A ALTINCI ZİYARET

Göreve başladığı günden bu yana Suruç’a altıncı kez geldiğini ve daha çok gelmeye devam edeceğini belirten Vali Erin, “Bizler sorunları çözmek, hizmet etmek için varız. Suruç’ta da diğer ilçelerimizde de yaşanan sorunların devam etmesine göz yumamayız. Hiçbir problemin devamlı olmasını kaldıramayız. Bizler; devletiyle, milletiyle, esnafıyla, idarecisiyle, valisiyle tek yumruk olacağız. Birbirimize sahip çıkacak, destek olacağız ki daha güzel olsun. Daha güçlü olalım.

Gençlerimizin, çocuklarımızın yanlış yerlerden, yanlış fikirlerden, zararlı alışkanlıklardan alıkoymak için hem aileler hem de idareciler olarak sahip çıkacağız. Bunun için de ne gerekiyorsa yapalım. Kütüphaneler yapalım, okullarımızın altyapısını iyileştirelim” şeklinde konuştu.

 

BAŞKAN ÇİFTÇİ AİLEYE DİKKAT ÇEKTİ

Aile temelinden başlayarak mahalle, ilçe ve şehir halkı olarak çocuklara ve gençlere sahip çıkmamız gerektiğine işaret ederek konuşmasına başlayan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, devlet olarak buna yönelik her türlü altyapı hizmetini sağlamak için çalıştıklarını belirtti.

Büyükşehir Belediyesi olarak Suruç’a kütüphane, spor tesisi yapacaklarını yerlerinin hazır olduğunu, Suruç içme suyu arıtma tesisinin de temelini atacaklarını söyleyen Başkan Çiftçi, “Karaköprü’yü hepiniz hatırlarsınız. Bir köydü. Altı yılda nasıl bir şehir haline geldi, çalışmayla. Ama oradakiler güzel sahip çıktı. Elbirliği ile bir çalışma yapıldı” dedi.

Suruç’ta en önemli yatırımın sulama olduğunu ve bunun üretime dönüşmesinin beklendiğini kaydeden Başkan Çiftçi, “Belediye olarak spor tesisini, semt pazarını, prestij caddesini, yağmur drenajını ve astfaltlamayı tamamladık. İçme suyu tesisinin temelini atacağız. Şimdi beş ayrı park yapılıyor. Bunları yapacağız ve kimsenin başına kakmayacağız. Ama sizden tek istediğimiz, bu güzel toprağımıza, Suruç’umuza sahip çıkmanız. Suruçlular akıllıdır, zekidir. Gaziantep’teki 250 bin sanayicinin 120 bini Suruçludur” şeklinde konuştu.

Şanlıurfa merkezde ne yapılıyorsa Suruç’ta da diğer ilçelerde de aynısının yapıldığını dile getiren Başkan Çiftçi, Suruç’ta 456 km yol ağı olduğunu sadece bu yaz ayında 145 kilometrenin tamamlandığını ve kalan kısmın da en kısa süre içerisinde tamamlanacağını söyledi.


Güncelleme Tarihi: 03 Ekim 2017, 14:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195