Title of a News Article

ŞUSKİ'den örnek proje

.

ŞUSKİ'den örnek proje
banner206

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ŞUSKİ Genel Müdürlüğü, kırsal mahallelerde vatandaşlara içme suyu temin etmede kullanılan enerji maliyetini sona erdirmek üzere yenilenebilir enerji sistemi kurmak için çalışmalara başladı.

Doğal enerji kaynaklarından güneş enerjisi ile elektrik üreterek içme suyu temin edecek olan proje sayesinde hem çevre duyarlılığını artırmayı hem de tüketim maliyetini bitirmeyi hedefleyen ŞUSKİ Genel Müdürlüğü, kırsal mahallesinin (köylerin) fazlalığıyla bilinen Şanlıurfa'da, gerçekleştireceği proje yenilenebilir enerjide bir örnek teşkil edecek.

Karacadağ Kalkınma Ajansı'nın da desteklediği proje kapsamında, Karaköprü İlçesine bağlı Külaflı Mahallesinde pilot uygulama başlatan Büyükşehir Belediyesi, kurmuş olduğu deneme tesisi ile 11 KW'lık elektirik üretip kendi enerjisini karşılamaya başladı.

Elektrik enerjisi ihtiyacını güneş enerjisinden karşılanması için güneş panellerinin kurulduğu proje ile vatandaşın içme suyu ihtiyacını aksamadan karşılanmasının yanı sıra maliyetsiz enerji üretimi sağlanmış oluyor.

Öte yandan yılda ortalama mahalle bazında 7 bin 600 Türk Lirası enerji tasarrufu sağlayacak olan örnek uygulama ŞUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından yaygınlaştırılması hedefleniyor.

 

Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2016, 15:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195