Title of a News Article

ŞUSKİ sorunları çözüyor

.

ŞUSKİ sorunları çözüyor
banner206
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, kış aylarında yaşanacak olumsuzlukların önüne geçmek üzere yoğun yağış alan ilçelerde yağmur suyu şebeke hattı ve alt yapı çalışmalarına hız verdi.

Periyodik olarak ilçe ziyaretlerinde bulunarak, sorunları yerinde tespit eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, su baskınları ve yoğun yağış alan ilçeler için yağmur suyu şebeke hattı ve alt yapı projelerinin başlatılması talimatını vermişti.

Alt yapı ve yağmur suyu şebeke hattında Siverek'te sona gelinen çalışmaların ardından Birecik ve Hilvan'da da proje çalışmaları başladı.

 

BİRECİK'İN ALT YAPI SORUNU TARİHE KARIŞIYOR

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Birecik'te yaptığı yağmur suyu drenaj hattı çalışması ile alt yapı sorununu çözüme kavuşturuyor.

Yılın her mevsiminde aldığı sağanak yağış neticesinde alt yapı sorunu yaşanan Birecik Sahil Yolu mevkiinin ıslah çalışmalarını hızlandıran Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ŞUSKİ ekipleri,  yoğun mesai ile çalışmaları sürdürüyor.

Birecik merkez meydan mahallesinde bulunan Fırat Sahil Yolunu çözüme kavuşturan ŞUSKİ Ekipleri, yağmur suyu drenaj hattını 2 bin 700 metre uzunluğunda döşeyecek.

Mart ayının sonuna kadar bitirilmesi planlanan çalışma kapsamında kanal ve yağmursuyu hatları birbirinden ayrılarak, doğru yöntemlerle çözüm sağlanıyor.

Öte yandan Birecik sahil yolunda Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yağmursuyu drenaj hatları ve kanal içi temizleme çalışmaları neticesinde yoğun kar yağışı ve yağmurun ardından herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

 

HİLVAN YAĞMUR SUYU HATTI PROJESİ İHALE EDİLDİ

Hilvan İlçesinde de Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından yağmur suyu drenaj hattı çalışması projelendirilerek ihale ve yer tahsisi işlemi tamamlandı.

Toplamda 900 metreden oluşan yağmursuyu şebeke hattı Hilvan ilçe merkezindeki ana cadde boyunca devam edecek. Ayrıca Gölcük yolunda yapılacak olan yatay delgi yöntemiyle yağmursuyu şebeke hattı çalışmaları da en kısa sürede başlanılacağı bildirildi.

 

SİVEREK İLÇESİNİN ALT YAPI SORUNU GİDERİLDİ

Öte yandan Siverek ilçe merkezinde Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Siverek Belediyesi ve ŞUSKİ Genel Müdürlüğünün ortak yürüttüğü çalışmalar tamamlanarak, ilçedeki yağmur suyu drenaj hattı ilçenin hizmetine sunuldu. Ayrıca Kanlıkuyu Parkı civarında bitirilen 870 metrelik yağmursuyu şebeke hattı çalışmaları ise tamamlandı.

 

Güncelleme Tarihi: 13 Ocak 2016, 15:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142