Title of a News Article

ŞUSKİ’den rahatlatan açıklama

 ŞUSKİ’den rahatlatan açıklama
banner206

Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, modern arıtma tesislerinde 24 saat hazır bir şekilde hizmet verdikleri içme suyunun temiz ve berrak olduğunu bildirdi.

ŞUSKİ, Şanlıurfa’daki içme suyu ile ilgili yazılı bir açıklama yaparak, vatandaşlara güzel haber verdi. Atatürk Baraj gölünden alınan suyun Türkiye’nin en modern su işleme tesislerinden biri olan Şanlıurfa İçme suyu Arıtma tesisinde arıtılmasıyla beslendiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi;

“Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Su Ve Kanalizasyon İdaresi (ŞUSKİ) Genel Müdürlüğüne Bağlı İçme Suyu Arıtma tesisimiz; Sağlık Bakanlığının insani tüketim amaçlı sular hakkındaki yönetmelik ve Avrupa Birliğinin İçme Suyu ile ilgili kalite parametreleri doğrultusunda halkımızın İçme ve Kullanma Suyunu karşılamaktadır. Bu doğrultuda İçme Suyu Arıtma Tesisi laboratuarında günde 3 defa Fiziksel, Kimyasal ve Bakteriyolojik analizler yapılmaktadır. Arıtma tesisimizde yapılan laboratuar değerlerimiz de mevcuttur.

Bununla beraber İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Toplum Sağlık Merkezleri ile koordineli olarak her gün 16 farklı tüketici noktasından numuneler alınarak, analizleri yine laboratuarımızda yapılmaktadır. Yapılan analizlerin sonuçları Bakanlığın vermiş olduğu yetki ile ilgili Bakanlığın bilgi havuzunda toplanmaktadır.

24 saat hazır bir şekilde hizmet veren Modern arıtma tesisimizden Şehrimize verilen içme suyu temiz ve berraktır.

Bunun dışında içme suyu kalitesi ile ilgili sorun yaşayan halkımız için laboratuarımız zaman mefhumu olmaksızın sürekli olarak hizmet vermektedir.

Sonuç olarak; Şanlıurfa İlimizin İçme Suyu son derece temiz olup, sürekli kontrol altındadır. Vatandaşlarımıza en kaliteli hizmeti verme çabası ile 7/24 çalışmaktayız.”

 

Güncelleme Tarihi: 02 Haziran 2014, 10:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195