Title of a News Article

ŞUSKİ’ye ‘Güven’ geldi

 ŞUSKİ’ye ‘Güven’ geldi
banner206

Şanlıurfa eski Baro Başkanı İrfan Güven, ŞUSKİ Genel Müdürlüğü Hukuk İşleri Daire Başkanı oldu.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nde çoğu birimler belli olurken, bazı birimlerde ise atamalar devam ediyor. Bu atamalarda birisi de Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdürlüğünde yaşandı. Şanlıurfa’nın sevilen ve başarılı avukatlarından olan İrfan Güven, ŞUSKİ Genel Müdürlüğü Hukuk İşleri Daire Başkanı oldu. 

Urfastar Gazetesi olarak, Av. İrfan Güven’i kutlar, yeni görevinde başarılar dileriz.  

 

Av. İrfan Güven kimdir?

1970 yılında Şanlıurfa Siverek’te doğdu. İlköğrenimini Siverek’te, orta öğrenimini ise Diyarbakır Dicle Öğretmen Lisesini bitirmek suretiyle tamamladı. 1990 yılında KTÜ Rize MYO Çay Eksperliği Bölümünü bitirdi. 1992 yılında kayıt yaptığı Gazi Ünv. İİB.Fakültesi İşletme Bölümünden ayrılarak (1994) hukuk öğrenimine başladığı Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1998 yılında mezun oldu. “AİHM Kararları Işığında Düşünce, İnanç ve İfade Özgürlüğü” konulu staj bitirme tezi ile Avukatlık stajını tamamladı. 2000 yılında serbest avukatlık mesleğine başladı. Bir süre Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Avukatlığı ve  Hazine Avukatı olarak görev yaptıktan sonra serbest avukatlığa geri döndü.

Şanlıurfa Barosu'nun değişik komisyonlarında görev alarak İnsan Haklarının korunması için çalışmalar yürüttü. MEB-UNİCEF işbirliği ile yürütülen “Kız Çocuklarının Okullaşmasına Destek Projesi” Bitlis İli Proje İl Danışmanlığı görevini üstlendi.(2003). İstanbul Barosundan Av. Seda AKÇO ile birlikte Çocuk Hakları Hareketine özgü bir dilin konu edinildiği “Yeni Bir Dünya İçin Yeni Bir Dil Gerekir” adlı ortak makalesi yayınlandı.(TTB Dergisi, S. 51,  197-207 (2004). TBB-UNİCEF tarafından yürütülen “Önce Çocuklar-Bir Adım Daha” projesi kapsamında Ceza Avukatları için hazırlanan “Çocuklara Hukuki Yardım Eğitimci El Kitabı” yazarları arasında yer aldı.(2010). Şanlıurfa Barosu Başkanlığı görevini üstlendi.(2010-12). Aynı dönemde TBB Çocuk Hakları Kurulu, kurucu üyesi oldu. Baro Başkanlığı döneminde, kadına yönelik şiddetin engellenmesi ve adli yardım hizmetlerinin kolaylaştırılması amacıyla "Şanlıurfa Barosu Adli Yardım Bürosu ve Kadın Hakları Danışma Merkezinin" kuruluşu gerçekleştirildi. "Hak Temelli Politikalar İçin Hümanist Grup Derneği" kurucuları arasında yer aldı. 2012 yılında TBB Genel Kurul Delegeliğine seçildi.

12 Temmuz 2013 yılında Türkiye Barolar Birliği tarafından yapılan seçim sonucu Türkiye İnsan Hakları Kurumu/İnsan Hakları Kurulu üyeliğine seçildi. Evli, Ramazan, Zelal ve Şule adında üç çocuk babası olan İrfan GÜVEN, halen Şanlıurfa merkezde serbest avukatlık mesleğini sürdürmektedir.

Güncelleme Tarihi: 13 Ağustos 2014, 14:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142