Title of a News Article

ŞUTSO, ATO’yu ağırladı

ŞUTSO, ATO’yu ağırladı
banner206

ŞUTSO ve ATO’nun paydaşı olduğu Karacadağ Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Sosyal Etkileşim Programının  (SEP) 2. ayağı ŞUTSO da gerçekleştirildi.

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) tarafından organize edilen, ilimizde bulunan Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelerin (KOBİ) yönetsel, operasyonel ve girişimcilik kapasitelerinin arttırılması, firmaların, birey ve grupların birlikte ve ortak amaçlar doğrultusunda hareket etme becerilerinin yükseltilmesi, sürdürülebilir ağ ilişkilerinin geliştirilmesi, Şanlıurfa ve Ankara arasında güven ilişkilerinin geliştirilmesi, bilgi ve tecrübe paylaşımının artırılması, sosyal bağların güçlendirilmesi ile firmaların kurumsal yapılarının güçlendirilmesine yönelik işbirliği, tecrübe paylaşımı ve ortaklıklar geliştirilmesi amacıyla gerçekleştirilen Sosyal Etkileşim Programı’nın (SEP) 2. Ayağı Ankara Ticaret Odası (ATO) heyetinin katılımıyla ŞUTSO ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen programda, Ankara Ticaret Odası Başkanvekili Koray Güngör Şanal ve Şanlıurfa Sanayi ve Ticaret Odası Başkanvekili Halil Akkaya’nın yanı sıra Odaların Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri hazır bulundu.

Düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan Şanlıurfa Sanayi ve Ticaret Odası Başkanvekili Halil Akkaya konuşmasında şunları kaydetti. “Ankara’da ve ilimizde sanayi sektörlerinde bilgi ve birikim alışverişine imkân tanıyan ve sosyal etkileşimin altyapısının oluşturulmasına, üretim, pazarlama, dış ticaret, insan kaynakları, ar-ge, finans, bilişim, yönetişim ve teknoloji başlıklarında tecrübe aktarımının gerçekleştirilmesine zemin hazırlayan bu projeden oldukça istifade ettiğimizi söylemek isterim. Geçtiğimiz Aralık ayında gerçekleştirdiğimiz bu projenin ilk ayağında gördük ki birbirimizden öğreneceğimiz çok şey var. Bu da bize bölgeler arasında işbirliğini arttırmanın önceliğimiz olmasının gerektiğini bildirdi. Şanlıurfa Türkiye’nin çok önemli illerinden birisi ve tarımsal hammadde üretim üssü konumunda. Bu hammaddeyi katma değerli ürünlere dönüştürmek için Ankaralı yatırımcılarla iş birliğine ihtiyacımız var. İlimizin ve Ülkemizin kalkınması için bütün bölgelerin potansiyelini sonuna kadar kullanmamız gerekiyor” dedi.

Ankara Ticaret Odası Başkanvekili Koray Güngör Şanal ise Sosyal Etkileşim Programı’nın işletmeler için çok amaçlı bir program olduğunu vurguladığı konuşmasına şöyle devam etti “Ankara Ticaret Odası ile Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası gerçekleştirdiğimiz proje kapsamında buradayız ve bundan da çok büyük mutluluk duymaktayız. Bildiğiniz gibi etkileşim programının amacı Ticaret ve Sanayi Odaları arasında karşılıklı işbirliğini geliştirmek, bölgesel kalkınmaya katkı sağlamak ve bu program bölgesel kalkınmada topyekûn hizmet edecektir. Bu süreçte hepimizin birbirimizden öğreneceği çok şey olduğunu düşünüyorum. Şanlıurfa Ticaret ve tarımsal potansiyeli ile Türkiye’nin önemli ekonomi merkezlerinden biridir. Hammadde üretimi üssü durumundadır. Ankara da memur kenti etiketini yırtıp, çok önemli bir sanayi, üniversite, bilim ve teknoloji merkezi haline gelmiştir. İllerimizdeki küçük ve orta ölçekli işletmelerin kapasitelerinin arttırılması, ortak amaçlar doğrultusunda hareket etme kabiliyetlerinin yükseltilmesi ve karşılıklı bilgilerin paylaşılması, bu programın temelini oluşturmaktadır” dedi.

Konuşmaların ardından Karacadağ Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Yunus Çolak, Şanlıurfa’daki yatırım potansiyelleri ve olanakları konusunda detaylı bir sunum gerçekleştirdi. ŞUTSO’daki programın ardından Organize Sanayi Bölgesinde bulunan KOSGEB Şanlıurfa İl Müdürlüğü ziyaret edildi. Gerçekleştirilen ziyarette KOSGEB Şanlıurfa İl Müdürü İdris Erkeksoy KOSGEB’in, OSB Teknik Müdürü Osman Oktay ise OSB’nin ilimizdeki çalışmaları hakkında bilgi paylaşımı gerçekleştirdi. KOSGEB ziyaretinin ardından heyet, Badıllı Tarım Makinaları Fabikasında incelemelerde bulundu.

Güncelleme Tarihi: 04 Haziran 2016, 11:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195