Title of a News Article

ŞUTSO'da flaş açıklama yaptılar

ŞUTSO'da flaş açıklama yaptılar
banner206

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) 28. Meslek Komitesi ve Sigorta Bileşenleri, ‘Sigorta Haftası’ etkinlikleri kapsamında, Basın Açıklaması gerçekleştirdi.
ŞUTSO Göbeklitepe Toplantı Salonu’nda Gerçekleştirilen Basın Açıklamasına, ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek, Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Direkçi, Şanlıurfa Sigorta Acenteleri Derneği (ŞURSAD) Başkanı Nihat Fırathan, 28. Meslek Komitesi Başkanı Âdem Köroğlu ve ŞUTSO Meclis Üyelerinin katılımıyla Basın Açıklaması gerçekleştirdi.
Gerçekleştirilen Basın Açıklamasını Komite adına, ŞURSAD Başkanı Nihat Fırathan yaptı. Sigorta sektörünün en büyük misyonlarından birinin de, güvenli ve refah içinde bir geleceğin kurulmasını sağlamak olduğunu ifade eden ŞURSAD Başkanı Nihat Fırathan, şunları kaydetti: “Değerli Basın Mensubu Arkadaşlar, 27 Mayıs – 02 Haziran 2019 tarihleri arasında kutlanacak olan “Sigorta Haftası” ile ilgili Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası 28. Meslek Komitesi ve Sigorta Bileşenleri olarak düzenlediğimiz, basın toplantımıza hoş geldiniz. 
Ülkelerin gelişmişlik seviyesinin önemli göstergelerinden biri olarak kabul edilen sigorta sektörü, sadece ekonomilerinin değil toplumu oluşturan bireylerin yaşamında da son derece önemli bir yer tutmaktadır. Yarattığı istihdam ve fonlarla ülke ekonomisine de kaynak sağlayan sektörümüz, bir yandan istihdam ve yatırımlara destek verirken, diğer yandan bireylerin sağlığını ve varlığını güvence altına almaktadır.
Refah içinde daha az risklerin olduğu bir dünya için çalışan sektörümüzün en büyük misyonlarından biri de, güvenli ve refah içinde bir geleceğin kurulmasını sağlamaktır. Bu misyonun yürütülmesinde ise sigorta bilincinin tabana yayılması büyük önem taşımaktadır. Küresel ekonominin vazgeçilmez unsurları arasında yer alan sigortacılık sektörünün rekabet ortamındaki kıyasıya mücadelede, riskleri bertaraf etmek ve rekabete konsantre olmak başarı oranını büyük ölçüde artırmaktadır.
Değerli Basın Mensubu Arkadaşlar, Ülkemizde ve ilimizde ne yazık ki sigorta sektörü hızla büyüme eğiliminde olsa da sigortalılık oranı hala istenilen ve yeterli düzeyde değil. Bu durumun en önemli sebebi ise; sigorta bilincinin yeterince aşılanmamış ve gelişmemiş olması. Toplumda sigorta bilincine katkı sağlanması ve bu bilinci arttırmaya yönelik olarak mayıs ayının son haftasını ‘’Sigorta Haftası’’ olarak kutlanmaktadır. Sigorta Haftası’nda, sigorta şirketleri, sigorta acenteleri ve çeşitli sigortacılık dernekleri sigortanın genel ve özel şartları gibi konularda bilinçlendirme ve tanıtım faaliyetleri gerçekleştirmektedir.
Tüketicilerde sigorta bilincinin arttırılması için, tabi ki sigorta haftası tek başına yeterli değil. Ancak günümüz ekonomisi ve sosyal hayatımızda önemli bir yer içeren sigortacılık sektörüne gereken önemin verilmesi; ilimiz ve ülkemiz sigortacılığının geliştirilmesi, sigortacı ve sigortalı arasındaki bağın güçlenmesi, güvene dayalı sigortacılığın gelişmesi için önemli bir zemindir. Bu bağlamda sigortacılık son yıllardaki düzenlemeler ile saygın bir meslek olma yolunda hızla ilerlemektedir. 
Değerli Basın Mensubu Arkadaşlar, Buradan sizlerin aracılığıyla kamuoyunu bilgilendirmek istiyoruz. Esnafın, tüccarın, sanayicinin kısacası bütün iş dünyasının ve ülke ekonomisine katkı sağlayan tüm dinamiklerin başına gelebilecek felaketleri tek başlarına üstlenmeleri mümkün değildir. İşte bu noktada çok küçük primler karşılığında onların bu risklerine ortak olmak suretiyle sigorta devreye girmektedir. Sigorta acenteleri aynı zamanda birer risk yöneticileridir. Sizler de sigorta bilincinin farkına vararak; mal varlığınızı, özel sağlık sigortası ile sizi ve sevdiklerinizi koruyacak sigortaları Acentelerde yaptırmayı ihmal etmeyin. Unutmayalım ki sigorta kâra değil riske ortaktır, keşke dememek için sigortanızı acenteden alınız.” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195