Title of a News Article

ŞUTSO seçimiyle ilgili flaş gelişme

.

ŞUTSO seçimiyle ilgili flaş gelişme
banner206

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ŞUTSO) 22 Ekim 2017 tarihinde yapılması planlanan organ seçimleri, Nisan 2018'e ertelendi.

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası’nın da aralarında bulunduğu 364 Oda ve Borsaların bu yılın ekim ayında başlayıp kasım ayında tamamlanması gereken organ seçimlerinin gelecek yıl nisan ayında yapılması, Gümrük ve Ticaret Bakanlığının ilgili yazısı üzerine Bakanlar Kurulunca kararlaştırıldı.Bakanlar Kurulunun konuya ilişkin kararı, 23 Eylül 2017 günü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Kayyum Heyeti Başkanı İsmail Demirkol,şunları kaydetti:“22 Ekim 2017 pazar günü yapmayı planladığımız oda organ seçimlerimiz, bakanlar kurulu kararı ile Türkiye’deki tüm oda ve Borsaları da kapsayacak şekilde Nisan 2018 tarihine ertelenmiştir. İnşallah ülkemiz ve memleketimiz için hayırlara vesile olur. Nisan ayı içerisinde gerçekleştirilmesi planlanan seçimlerde üyelerimizin herhangi bir olumsuzluk yaşamamaları içinüzerinde önemle durmamız gereken iki önemli husus var bunlardan biri;Tüzel kişi yetkili bildirimi, Nisan 2018 tarihinde yapılacak oda seçimlerinden en az altı ay önce odamızda tescil edilmesi gerekmektedir. Diğeri ise; Maliye tarafından değiştirilen NACE kodlarının, Nisan 2018 seçim tarihinden en az 6 ay öncesini kapsayacak şekilde meslek grup değişiklikleri için odamıza müracaat edilmesi gerekmektedir. Planlanan seçimlerde üyelerimiz, herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmamaları için seçim takvimini takip etmelerini öneriyoruz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 25 Eylül 2017, 17:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142