Title of a News Article

Tacikistan Büyükelçisi ile görüştüler...

.

Tacikistan Büyükelçisi ile görüştüler...
banner206
Tacikistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Farrukh Şaripov, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili ve Türkiye Tacikistan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Mehmet Ali Cevheri ve yönetimde yer alan milletvekillerini kabul etti.

Milletvekili Mehmet Ali cevheri ve HDP Milletvekili Altan Tan, AK Parti İstanbul Milletvekili Nureddin Nebati, Şanlıurfa Milletvekillerinden Ahmet Eşref Fakıbaba ve Mehmet Akyürek’in yer aldığı Türkiye Tacikistan Parlamentolararası Dostluk Grubu, Tacikistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Farrukh Şaripov ile Büyükelçilik binasında bir araya geldi. Yaklaşık bir ay önce TBMM’de Büyükelçi Şaripov’u ağırlayan Dostluk Grubu Başkanı Cevheri ve beraberindekiler, dün de Büyükelçi ile bir araya gelerek, Tacikistan ile ilgili bilgiler aldı.

Tacikistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Farrukh Şaripov,  AK Parti Şanlıurfa Milletvekili ve Türkiye Tacikistan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Mehmet Ali Cevheri’yi makamında ziyaret etti. Türkiye Tacikistan Parlamentolararası Dostluk Grubu Üyelerinden Şanlıurfalı Gaziantep Milletvekili Abdulkadir Yüksel ve İstanbul Milletvekili Nurettin Nebati ile diğer grup üyelerinin de hazır bulunduğu ziyarette, Türkiye ile Tacikistan arasındaki ilişkilerin nasıl geliştirilebileceği konuşuldu.

 

Büyükelçi, brifing verdi

Tacikistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Farrukh Şaripov,   Mehmet Ali Cevheri başkanlığındaki  Türkiye Tacikistan Parlamentolararası Dostluk Grubu üyelerine Tacikistan ile ilgili brifing verdi. Tacikistan’a Türk iş adamlarının yatırım yapması noktasında çağrıda bulunan Büyükelçi, “Tacikistan’da 800 Türk firması var. Türkiye ile iş konseyi ve tanıtım konusunda iş birliğimiz devam ediyor. Dinimiz, kültürümüz aynıdır, eksik olan gönül bağıdır bu gönül bağını kuvvetlendirmeliyiz” dedi.

Milletvekili Cevheri ise, Türkiye ile Tacikistan arasında gerçekleşen ihracata değinerek,

 “Türkiye ile Tacikistan arasında 450 milyon dolarlık ihracata yapılıyor ancak bu rakam 370 milyon dolara geriledi. Su ve enerji kaynakları bakımından yüksek verime sahip Türkiye bundan faydalanacaktır” şeklinde konuştu.

Bu arada yakın zamanda Türkiye’den bir heyetin Tacikistan’a ziyaret gerçekleştirmesi planlanıyor.

 

Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2016, 18:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195