Title of a News Article

Tahir Elçı anıldı

.

Tahir Elçı anıldı
banner206
 Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki tarihi Dört Ayaklı Minare’de çıkan silahlı çatışmada başından vurularak, hayatını kaybeden Baro Başkanı Tahir Elçi, Ramazan Bayramı’nın son gününde mezarı başında anıldı.

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, 28 Kasım 2015’te, tarihi Dört Ayaklı Minare’nin tahrip edilmesi nedeni ile burada basın açıklaması düzenlemiş, basın açıklamasının ardından çıkan çatışmada, başına isabet eden kurşun nedeni ile hayatını kaybetmişti. Meslektaşları ve yakınları, Tahir Elçi’yi Ramazan Bayramı’nın son gününde mezarı başında andı. Hayatını kaybettikten sonraki ilk bayramda düzenlenen anma etkinliğine, HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, Diyarbakır Baro Başkan Vekili Ahmet Özmen, Baro avukatları ve vatandaşlar katıldı. Yasin-i Şerif’in okunması ile başlayan anma etkinliği dualarla sona erdi.

 

“Bu faili meçhul cinayet değildir”

Etkinliğin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Osman Baydemir, Tahir Elçi olayının bir faili meçhul cinayet olmadığını söyledi. Baydemir, şöyle konuştu:

“Bu bilinçli olarak bir katletmedir. Tahir Elçi fikirlerinden dolayı, düşüncelerinden dolayı önce televizyon kanallarında linç edildi, hedef gösterildi, kalemi kırıldı. Akabinde de alçakça katledildi. Tahir Elçi cinayeti bir dönemin kapanması, yeni bir dönemin açılmasının mesajıydı. Müzakere döneminin, barış döneminin, sorunları diyalogla aşma döneminin bittiğinin ve aynı zamanda kanla, yıkımla, kaosla yeni bir dönemin, yeni bir sayfanın açıldığının ilanının cinayetidir. Bu itibarla da ben faili meçhul cinayet tabirini kabul etmiyorum. Çok açık, bariz hedef gösterilmiş, uygulanmış siyasi cinayettir.”

Baydemir’in ardından konuşan Baro Başkan Vekili Ahmet Özmen ise bu bayramın, barış savunucularının, insan hakları aktivistlerinin, barış ve demokrasi isteyenlerin Tahir Elçi’siz geçirdikleri ilk bayram olduğunu söyledi. Özmen, "Diyarbakır Barosu olarak, meslektaşlarımız ile beraber bugün mezarı başında Tahir Elçi’yi ziyaret etmek istedik. Kendisini minnetle hürmetle yad ediyoruz" dedi.

Öte yandan, Tahir Elçi’nin mezarının üstünde, 28 Kasım 2015’te Dört Ayaklı Minare önünde yaptığı son konuşmadan bir bölüm ile Nelson Mandela’ya ait, “Ölüm kaçınılmaz bir şeydir. Eğer ülkenize ve halkınıza karşı görevinizi yerine getirmişseniz huzur içinde yatabilirsiniz” yazısının işlendiği görüldü.

Etkinlik okunan duaların ardından sona erdi.

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, Sur ilçesinde çıkan çatışmalar nedeni ile tarihi Dört Ayaklı Minare’nin sütunlarının tahrip olmasının ardından 28 Kasım 2015’te burada basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasının bitmesinin ardından Yenikapı Sokak girişinden silah sıkarak ilerleyen iki YDG-H mensubu ile polis arasında çatışma çıkmış, olayda iki güvenlik görevlisi şehit olmuş, Tahir Elçi de başına isabet eden kurşun nedeni ile hayatını kaybetmişti.

Güncelleme Tarihi: 07 Temmuz 2016, 14:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195