Title of a News Article

Tam 1.5 yılda tamamlanan halı

.

Tam 1.5 yılda tamamlanan halı
banner206

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Halı Dokuma merkezinde yaklaşık 1.5 yılda dokunarak tamamlanan halının iplerini makasla kesti.

Sosyal Belediyecilik çalışmalarıyla takdir edilen Karaköprü Belediyesi ev hanımlarını üretkenliğe teşvik etmek adına çalışmalarını sürdürüyor. Ev hanımları Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesindeki halı dokuma kursunda el emeği halılar dokuyor.

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli Kültür Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren halı dokuma kursunu ziyaret ederek kursiyerlerle sohbet etti. Kursta eğitim gören kadınlar tarafından yapılan el işi halıları inceleyen Başkan Baydilli, yaklaşık 1.5 yılda dokunarak tamamlanan halının iplerini kesti.

Başkan Baydilli, Karaköprü Belediyesi olarak bu gibi kurslarla kadınların üretime katılmasını ve yeni uğraşlar kazanmalarını sağladıklarını dile getirdi.

Amaçlarının kadınları hak ettikleri yere taşımak olduğunu aktaran Başkan Baydilli, “Buradaki kursiyerlerimiz el emeği göz nuru halıları ilmek ilmek dokuyarak 18 ayda, 24 ayda bitiriyorlar ve işin sonunda da emeklerinin karşılığını alıyorlar. Bizi de bugün buraya çağırdılar ve bitirdikleri halının son ipini kesmemizi istediler. İnsan emek verdiğinde sonunda karşılığını alıyor. Bu halıyı bitiren değerli kursiyerimizi tebrik ediyor, hocalarımıza teşekkür ediyorum. Bu halıyı alıp vatandaşa ileten firmamıza da teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Başkan Baydilli şöyle devam etti: "Halı dokuma kursumuzun yanı sıra Kültür Müdürlüğümüz bünyesinde bayanlara yönelik farklı kurslarımız da bulunuyor. Kadınların sadece evde oturmasını değil bir şeyler öğrenerek ev ekonomisine katkı sunmasını sağlıyoruz. İnşallah yeni kültür merkezimiz bittiğinde daha kapsamlı kurslarımızla kadınların hizmetinde olacağız."

Halı Dokuma Kursu Usta Öğreticisi Nadire Yılmaz da açılan kurs ve sağlanan imkanlardan dolayı Başkan Metin Baydilli'ye teşekkür etti. Başkan Baydilli halıların satın alan firma yöneticisine katkılarından dolayı plaket verdi.


Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2017, 19:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195