Title of a News Article

Tam 60 aileye barınak oldu

.

Tam 60 aileye barınak oldu
banner206

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesine gelen 60 aile, Fıstık Hali olarak yapılan fakat daha sonra kullanılmayan dükkanlarda yaşam mücadelesi veriyor.

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesine gelen 60 aile, ilçe belediyesi tarafından yapılan ve daha sonra ise hukuki bir sıkıntı nedeniyle faaliyete geçirilemeyen Fıstık Halindeki dükkanlarda yaşam mücadelesi veriyor. Sığınmacılar, Halfeti Kaymakamlığı, ilçe belediyesi ve hayırsever vatandaşlar tarafından verilen yardımlarla geçinmeye çalışıyor.

Eşi ve iki çocuğuyla birlikte 3 yıl önce Suriye'nin Ayn El Arap (Kobani) kentinden Halfeti'ye gelen Halil Şeyh Berkele, "Ben Kobani'den geldim. 3 yıl önce Halfeti'ye geldik. Dükkanlarda kalıyoruz. Hükümetin ve devletin bize yardım etmesini istiyoruz. Yaşlı ve hastayız. Çalışanımız da yok. Allah herkesten razı olsun. Yaklaşık 60 aile olarak bu dükkanlarda yaşıyoruz" dedi.

Emine Bereke de Kobani'den geldiklerini belirterek, "Biz yaşlıyız ve çalışacak kimsemiz yok. Ben hastayım ve sürekli doktora gidiyorum. Ayaklarımda sorun var ama ameliyat etmiyorlar. İlaç alıyorum ama bana bir faydası olmuyor. Ne yapacağımı bilmiyorum. Dükkanda ne yapabiliriz ki yine de geçiyor" diye konuştu.

Dükkanlardaki elektrik ve sudan ücretsiz olarak faydalanabilen Suriyeli sığınmacıların en büyük sıkıntısı ise dükkanlarda ve yakınlarında tuvalet olmaması. Suriyeli sığınmacılar, ihtiyaçlarını karşılamak için başka yerlere gitmek zorunda kalıyor.

Güncelleme Tarihi: 05 Aralık 2016, 16:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142