Title of a News Article

Tan’dan Başbakan’a çağrı!

Tan’dan Başbakan’a çağrı!
banner206

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Said-i Nursi üzerinden Fethullah Gülen ve CHP'ye yüklendiğini öne sürdüğü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan Said-i Nursi'nin mezar yerini açıklamasını istedi.

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Doğu ve Güneydoğu'daki mitinglerinde Saidi Nursi'den söz edip, o dönem CHP'nin kendisine çektirdiğini anlatanBaşbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi. Tan, Başbakan Erdoğan'ınŞanlıurfa, Muş ve Bitlis'teki mitinglerinde Said-i Nursi'ye övgüler yağdırdığını veFethullah Gülen'i, Said-i Nursi'nin eserleri üzerinden vurduğunu belirterek, "Başbakan Erdoğan, Said-i Nursi'yi CHP iktidarlarının sürgün ve hapiste çürüttüğünü, Urfa'da vefat ettikten sonra defnedildiği mezardan çıkarılarak götürüldüğünü, darbecilerle CHP'lilerin ittifak içinde olduklarını söylemektedir" dedi.

Başbakan Erdoğan'a "Bu basit seçim polemiklerini bırak" diyen Tan, "12 yıldır iktidardasın MİT ve devletin tüm belgeleri elinde Said-i Nursi'nin mezarı nerede? Bunu söyle. Şeyh Said ve arkadaşlarının mezarları nerede? Açıkla. BedavaBediüzzaman meddahlığı yapma. Üzerine düşeni yap, Kemalistleri koruma. Mezar yerlerini açıkla" dedi.

Güncelleme Tarihi: 12 Mart 2014, 12:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195